Afbeelding

Foto van vroeger: de Prior van Milstraat

Historie 1.192 keer gelezen

UDEN | Antonius Gerardus van Mill is geboren op 15 december 1866 in Uden. Hij is in 1889 priester gewijd en was twintig jaar Prior van de Kruisheren in Uden. In 1923 werd hij in die functie gekozen bij de Kruisheren in het Belgische Diest. Na zijn overlijden daar is hij op 18 februari 1931 begraven op het toenmalige kloosterkerkhof achter de Kruisherenkapel in Uden.

Op deze foto uit april 1970 staan we even voorbij de kruising met de Stationstraat en de Prof. Pulsersstraat. In dit stukje van de Prior van Milstraat is best weinig veranderd. In de gebouwen aan de linkerkant zaten vroeger de wagenmakerij Growa van J. de Groot en het kantoor van het aannemingsbedrijf ‘De Oosthoek’. In de zeventiger jaren treffen we hier Techno-Freijters en het hoofdkantoor van de ‘Schoenenreus’. Op deze plek zit nu Haarmode Fritz.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant