Het team van De Wittegheit met toppaard Wim.
Het team van De Wittegheit met toppaard Wim. Foto:

Voltigevereniging Odiliapeel haalt eerste punt voor kwalificatie WK

Sport 726 keer gelezen

ODILIAPEEL | Voltigevereniging De Wittegheit uit Odiliapeel heeft afgelopen weekend met drie teams, vier solisten en vijf paarden meegedaan aan het Concours Voltige Internationaal (CVI) in Samur, Frankrijk. Daarbij behaalden ze hun eerste punt voor de WK-kwalificatie. De beslissing over deelname aan het WK moet nog vallen.

De vereniging vertelt: “We hadden een zeer grote delegatie met 22 voltigeurs, 4 solisten en 22 supporters. Een unicum in de voltigewereld. Team 1 startte op het paard Wim met Meta Jans aan de longe met de voltigeurs Lisa, Renate, Ilse, Saartje, Guus en Sander, met als reserve Nynke. Zij wonnen de eerste prijs in de rubriek Squad senior 3 met een 7.621 na een plicht en twee vrije kuren en mogen nu Nederland vertegenwoordigen in Augustus op het WK in Henning, Denemarken.” Zij vervolgen: “Team 2 startte in de rubriek Squad senioren 2 op Zidane met Ingrid Lammers aan de longe en als voltigeurs Marieke, Mirte, Jinte, Dinfi, Niels en Mendel, met als reserve Jeslin. Ook zij wonen de eerste prijs , na vooral een sterke plicht en 2 vrije kuren met een 6.447. Het juniorenteam deed daar voor het eerst mee in de rubriek Squad junioren 2. Zij startten op Harry, met Marloes vd Akker aan de longe en de voltigeurs Lisa, Raeven , Fenne, Dana, Iris, Gilian en Andrea. Zij behaalden een eervolle derde plaats met een cijfer 5,955.”

Solo
Bij de dames junior 1 werd Merel Westebring derde met een 6.606. In de categorie dames junior 2 werd Renate Maas derde met een 7.134 en Jinte vd Burgt negende met een 6,805. In de rubriek solo mannen senior 3 behaald Sander Pannekoek een derde plek met een 6.036. In de rubriek mannen children 2 werd Floris Westebring tweede met een 5,561.

Uit de krant

Uit de krant