Afbeelding

Ronja de Roversdochter in Naat Piek

Kunst en cultuur 55 keer gelezen
UDEN - De buitenproductie Ronja de Roversdochter Astrid Lindgren gaat zaterdag 25 mei om 19.00 uur bij Naat Piek in première. De voorstelling wordt gespeeld door de jeugdgroep De Comediantjes. De regie is in handen van Ellen Dorland.

[image=245375]

Iedere zondagochtend repeteert deze enthousiaste groep onder de bezielende leiding van Ellen Dorland. In de winter wordt er gerepeteerd in het binnentheater en zodra het weer beter wordt, vertrekt de hele groep naar buiten. Omgeven door schitterende decors en de spelers gehuld in kleurrijke kostuums.
Op een nacht aan de vooravond van de winter onweert het hevig. De Burcht wordt in tweeën gespleten en worden aan weerszijden van de Hellepoel twee “onweerskinderen” geboren: Ronja, de dochter van roverhoofdman Mattis en Bork, de zoon van roverhoofdman Borka.
In het geheim trekken de twee steeds meer met elkaar op. Maar op een dag moet Ronja kiezen tussen haar vader en Birk.
Het verhaal gaat over de liefde, over vriendschap door dik en dun, en over de goede en slechte waarden en normen in een sprookjesachtige wereld vol fantasiefiguren. Een spannend avontuur voor het hele gezin gespeeld door jongeren van 12 tot 15 jaar.

De voorstellingen zijn te zien op 25 en 26 mei, 1, 2, 8 en 9 juni in het Buitentheater van Naat Piek aan de Pnemstraat 1 in Uden. Aanvang op zaterdagavond om 19:00 uur en op zondagmiddag om 14:00 uur. Een extra voorstelling wordt gespeeld op vrijdagavond 31 mei om 21:00 uur. Die wordt gespeeld om de toeschouwers te laten genieten van de feeërieke sfeer en de belichting in de avonduren. Entree: vijf euro. Reserveren: of telefoon 0413-261622.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant