Manon Blaauw en Kevin van den Berg vormen het cabaretduo Blauwe Vinkjes.
Manon Blaauw en Kevin van den Berg vormen het cabaretduo Blauwe Vinkjes. Foto: Anne van Zantwijk

Een avond sociale satire door cabaretiers Blauwe Vinkjes

Kunst en cultuur 268 keer gelezen

UDEN | Op vrijdag 26 april betreden de prijswinnende cabaretiers Blauwe Vinkjes het podium van Markant met hun voorstelling ‘DISCLAIMER’. Ze confronteren je met vragen als : ‘welke disclaimers ‘moeten’ er anno nu worden geplaatst?’ en ‘wat kan nog wel en wat niet?’. Kijk door de ogen van de toekomst en ontmoet de huidige sociale omgangsnormen.

Het duo Blauwe Vinkjes heeft zich afgelopen jaar bewezen door het winnen van de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Ook werden ze eerder geprezen door de jury als finalist van Cameretten 2021. De jury roemde het duo om hun (politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd.

Frisse blik
In hun voorstelling ‘DISCLAIMER’ belooft het cabaretduo Kevin van den Berg en Manon Blaauw niet alleen entertainment, maar ook diepgaande reflectie. Ze spelen, zingen en kruipen in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. ‘Zij brengen sketches en liedjes in de traditie van Alex Klaasen en Plien & Bianca’, zoals de Volkskrant beschrijft. Verwacht een avond die zowel vermakelijk als betekenisvol is, waarbij Blauwe Vinkjes hun publiek uitdaagt om met een frisse blik naar de samenleving te kijken.

Kaarten
Blauwe Vinkjes is om 20.15 uur te zien in de Kleine Zaal. Tickets kosten 20 euro en zijn online te reserveren via www.markantmaashorst.nl, telefonisch via 0413 - 256 110, of aan de balie van het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant