Dirk speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes.
Dirk speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes.

‘Muziek maken met Dirk Scheele’ in het Udense theater

Kunst en cultuur 564 keer gelezen

UDEN | Kinderpopster Dirk Scheele speelt op woensdag 29 maart zijn vrolijke popconcert ‘Muziek maken met Dirk Scheele (2+)’ in Uden.

In deze voorstelling duiken kinderen en hun ouders samen met Dirk in de wereld van muziek. Op een speelse manier leert Dirk je van alles over instrumenten als de gitaar, drums en de piano. Ook laat Dirk je kennis maken met exotische instrumenten in sprankelende, wereldse liedjes. Dirk tovert zelfs eenvoudige voorwerpen om tot nieuwe muziekinstrumenten. Denk aan een kartonnen kokertje om in te zingen, een doos om op te trommelen en de coole rits van je vest om mee te ritsen. Daarnaast ga je lekker jammen op een pan en een emmer en komen er een aantal muzikale dierenvriendjes op bezoek. Tot slot vraagt Dirk een paar waaghalzen uit het publiek om samen met hem op het podium een heuse rockband te vormen. In deze voorstelling komen veel van Dirks leukste en bekendste liedjes voorbij dus pak je dansschoenen en instrumentjes maar uit de kast.

Dirk Scheele
Dirk Scheele is al jarenlang een gevestigde speler in de kindermuziek en schrijft en speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes. Hij begon zijn muzikale carrière als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Onlangs heeft hij voor zijn inzet voor goede doelen een koninklijke onderscheiding ontvangen en is zijn complete oeuvre bekroond met de allereerste Buma Kindermuziekprijs.

Tickets
De voorstelling begint om 15.00 uur. Tickets zijn voor 15 euro te koop via markantmaashorst.nl.

Uit de krant