Afbeelding

Expositie van as-schilderijen in het Knekelhuisje

Kunst en cultuur 399 keer gelezen

UDEN | Begin maart is het Knekelhuisje in Uden na een jarenlange verbouwing officieel geopend. Het doet nu dienst als expositie- en museumruimte, maar in de oorsprong deed het dienst als mortuarium. Dit laatste sluit aan bij de expositie die vanaf 15 juli te zien zal zijn. Dide van den Broek exposeert dan haar as-schilderijen.

In de schilderijen die te bezichtigen zijn is zand verwerkt. Het zijn voorbeelden hoe een as-schilderij eruit kan zien. De echte as-schilderijen worden niet tentoongesteld mede door de kostbare waarde die het voor de nabestaanden heeft gekregen.

‘Achter de wolken schijnt de zon’
Dide was al enige tijd gefascineerd door The Silverlining. De Nederlands betekenis is: ‘Achter de wolken schijnt de zon’. “De symboliek wordt vertaald naar een persoonlijk schilderij dat uitdrukking geeft aan de verbondenheid met degene die gemist wordt. Door het verwerken van as en zand ontstaat een gelaagd schilderij met een kleurrijk, abstract beeld. Dit geeft tevens de gelaagdheid van het leven weer. Ieder schilderij is uniek, zoals ook ieder mens uniek is.”

Bezoeken
Het Knekelhuisje is geopend op vrijdag 15-22-29 juli, zaterdag 16-23-30 juli en zondag 31 juli, telkens van 13.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant