Afbeelding

Pronkzitting fijne mix van cabaret, muziek en dans

Kunst en cultuur 53 keer gelezen
ZEELAND - In de zaal van de Heische Tip in Zeeland was afgelopen weekend de pronkzitting van De Smouskes te zien. Bezoekers werden verdeeld over drie voorstellingen vermaakt met een fijne mix van cabaret, muziek en dans.

[image=297938]

Het spits wordt afgebeten door tonpraters Pieter van Dongen als wielrenner en Cor Verstegen als Théke de Vuilnisman, die beiden een leuke buut te weten neerzetten. De Zeelandse hofkapel De Blaosbalken zorgt tijdens de avond voor de muzikale noot. Het stuk van de Klokkenluiders, geschreven door Cees van Dongen heeft twee gezichten. Cees, jarenlang deelnemer aan de pronkzittingen, kan het stuk vanwege zijn slechte gezondheid niet meer samen met zijn vrouw Maria en Frans Lukassen uitvoeren. Op Cees’ verzoek wordt er door Frans vervanging gezocht en gevonden: Mirjam Lukassen en Geert van Rooij. Met z’n drieën hebben ze welgeteld vier dagen de tijd om het stuk door te nemen voordat ze het op het podium gaan vertolken. Het staat echter als een huis en wordt prima neergezet. Dubbel D, de toiletdames van het Landerdse gemeentehuis, Annerie van Oort en Annemiek Griffioen zetten hun typetjes met pikante teksten geweldig neer en krijgen veel respons uit de zaal.
Vlak voor de pauze maakte presentator Ben van de Walle de Smous van het Jaar bekend. Dit jaar ging de eer naar Mari Pluk die al 35 jaar als vrijwilliger actief is bij Festilent en een decennia lang voor koffie zorgt in Zorgcentrum Compostella.

‘Beste sinds jaren’
“De reacties na afloop uit de zaal zeggen voldoende. Velen geven aan dat dit een van de beste, zoniet de beste, was van de afgelopen jaren of zelfs decennia. Een resultaat waar het dorp Zeeland trots op kan zijn. Met louter Zeelandse artiesten, en ruim zevenhonderd bezoekers, kunnen de Smouskes terug kijken op drie geweldige zittingen”, vertelt Theodor van der Cruijsen namens De Smouskes.

[image=297937]

[image=297936]

[image=297936]

[image=297939]

[image=297940]

[image=297941]

[image=297943]

[image=297944]

[image=297945]

[image=297946]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant