Afbeelding

Foto van vroeger: de Parallelweg - van treinstation naar pension voor gastarbeiders

Historie 1.728 keer gelezen

UDEN | In Uden was er tot 1950 personenvervoer per trein en tot 1972 nog goederenvervoer, waarna de rails in 1978 werd afgebroken. Het stationsgebouw aan de Parallelweg ging in 1968 dienstdoen als pension voor Turkse gastarbeiders.

Na een brand in februari 1969 werd de zolderverdieping uitgebreid, zoals op deze foto uit 1969 te zien is. Het gebouw is uiteindelijk in 1982 gesloopt. Momenteel is hier het parkeerterrein aan de Losplaats.
De geschiedenis van dit gebouw gaat 150 jaren terug toen Uden in 1873 een halteplaats werd aan de spoorlijn Boxtel – Gennep – Goch - Wesel, het zogenaamde Duits Lijntje van de Noord-Brabantsch Duitsche Spoorweg Maatschappij, de NBDSM. In een groter verband was deze spoorlijn een onderdeel van de verbinding tussen Moskou – Vlissingen – Londen.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl.

Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant