Afbeelding

Foto van vroeger: de Bitswijk

Historie 1.948 keer gelezen

UDEN | Op het adres Bitswijk 15 heeft het vele jaren om auto’s gedraaid. Eerst zat er Ant. van der Burgt en daarna Kees Traa. Op deze foto uit 1969 zien we onder andere de Shell benzinepomp voor de garagedeur. Het voorste gedeelte is gebouwd in 1926; de aanbouw is van 6 jaren later. Het pand heeft onlangs plaats gemaakt voor nieuwbouw.

Op de plaats waar vroeger de boerderij van de familie Van Rijbroek heeft gestaan kwam later de winkel van de Boerenbond en daarna de supermarkt van Jan Linders. Samen met de huidige Mgr. Bosstraat en de Kapelstraat vormde de Bitswijk eeuwenlang de doorgaande weg van Uden naar Nistelrode en Oss met vanaf 1885 tot aan de Tweede Wereldoorlog zelfs een tramlijn.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie via www.kliknieuwsuden.nl of de Facebookpagina van het Udens Weekblad bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl.

Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant