Afbeelding

Kroon Koning Vudel is alweer terecht

Column 48 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

In mijn auto zat van de week ineens een enorme deuk. Achter de ruitenwissers zat een briefje met de tekst: “Ik schrijf dit briefje terwijl Uw buurvrouw staat te kijken. Ze denkt nu dat ik hier mijn adres en telefoonnummer opschrijf. Nou mooi niet dus. Vette pech!”
Bij ons in het buurtschap Slabroek staat al jaren een bordje “einde verharding” … maar dat is nu dus verleden tijd. Ook in het Udense buitengebied zakken de normen en waarden langzaam weg. Hellup, binnenkort loopt het hier los van de TBSers … en de ontspoorde treinvandalen. Ik zag gisteren al een luie crimineel voor ons huis staan. Hij haalde een elektrisch mes uit zijn jaszak. Jawel, we zakken weg! Nog even en incest is ook bij ons een gezelschapsspel en aids een relatiegeschenk. Het ergste vind ik nog: iedereen vindt het zo gewoon tegenwoordig. In supermarkten wordt zoveel gestolen, na de pauze keren de werknemers niet terug in de winkel …maar “op de plaats van het misdrijf”. Als iemand vertelt dat een vrouw met een golfclub het ziekenhuis is ingeslagen is de meest gestelde vraag: “oh ja, in hoeveel slagen?” Trouwens, als je in mekaar wordt geslagen … is het maar afwachten of één van de omstanders een ambulance wil bellen … want “sorry, ik maak nu foto’s … wil je je bloedneus iets omhoog houden?”

Het is inmiddels een bekend verhaal. Wat men nog niet weet is dat de misdaad zich nu ook langzaam uitbreidt richting de carnavalssector. Onder het mom van ludiek en grappig wordt er voor tonnen ontvreemd en gestolen. De laatste diefstal staat op naam van Dirk Jan Top, een hoogwaardigheidsbekleder van het Bokkendonkenrijk uit Sint Michielgestel. Tijdens een bezoek aan de kookstudio van Koning Alexander van Vudel zag hij een kroon liggen …. en “ja, dan neem je hem maar mee”, aldus de Topcrimineel. Natuurlijk Dirk Jan, wat moet je anders? Zoiets kun je onmogelijk laten liggen, toch? “Heee, ligt daar de burgemeestersketting van burgemeester Adema? Zie ik daar nou toevallig een standbeeld van Bonfire op de hoek van de straat. En kijk hier, het monument van de 101ste Airborne divisie? Meenemen dat ding!” Allaaf!

Ik liep van de week op de Markt in Veghel. Komt er een man naar me toegerend. Hijgend vroeg hij: “Mijnheer, hebt U hier in de buurt een agent gezien?” Ik zeg “eh … nee, maar is er wat gebeurd dan?” “Nee” zegtie, “nog niet … maar geef je portemonnee maar hier!”

Een ludiek en grappig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Uit de krant