Afbeelding

Gras Hockey Club Uden olympisch blauw

Column 4 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Ik hou van sporten. Ik kan er uren naar kijken. Mijn vriendin nog geen minuut: “Waarom sloven die lui zich zo uit? Weten ze niet dat je bij Van Heumen in Oss die medailles gewoon kunt kopen? Je kunt er zelfs je naam in laten graveren!” Ik zeg: “jawel, daarom is die Osse handboogschutter, Rick van der Ven, na de wedstrijd ook meteen naar huis gegaan”. En dat geloofde ze, want mijn vriendin weet niets van sport. We kwamen laatst in de Cuijkse tapperij Kansas een rugbyspeler tegen. Oh, wat leuk, zei mijn vriendin spontaan, er is hier een klein podiumpje, misschien is het leuk als je vanavond nog even op je rugby speelt.

Ik ben de afgelopen 3 maanden niet meer achter mijn televisietoestel weg geweest. Het begon indertijd met het EK. Het viel me op dat onze jongens enorm goed in vorm waren maar telkens op hetzelfde moment de weg kwijt raakten, meestal net na het Wilhelmus. Toen kregen we Wimbledon. Na de finale vroeg mijn vriendin die per ongeluk even had staan kijken: “Heeft die jongen nou gewonnen, Mark? En waarom slaat hij nou al die ballen het publiek in? Zit daar zijn hond?” Om er van af te zijn, zei ik dat alle winnaars dat tegenwoordig doen, ook bij darten. En daarna vielen we in Frankrijk massaal van de fiets. Maar absoluut hoogtepunt van mijn sportzomer waren ongetwijfeld de Olympische Spelen van Londen. Niets werd daar aan het toeval overgelaten. Voor de marathon hadden ze bijvoorbeeld vorig jaar al in de Londense wijk Tottenham geoefend. Die training begon ook met een pistoolschot … en daarna zag je enorm veel zwarte mensen heel hard over straat rennen. Ik zit nu nog naar de hockeyfinale te kijken. Jawel, deze column wordt dus geschreven in het blauwe schijnsel van het Olympische hockeyveld. Blauw, geen idee waarom? Komen de verloren tanden en het bloed dan beter uit op televisie? Ik las dat Hockeyclub Uden ook een blauw veld heeft laten leggen. Als je daar niets vermoedend de kantine uitkomt … drink je nooit meer.

En nu ga ik afkicken. Dat zal niet meevallen, zo weet ik uit ervaring. Ik had vroeger een Baywatch-verslaving. Ik heb nog jaren gedacht dat je van een borstvergroting vanzelf in slow motion ging lopen. Bij The Voice ben ik sneller afgekickt. Geen wonder want ik keek de laatste afleveringen toch al achterstevoren, met mijn rug naar het toestel.

Een volledig clean weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Uit de krant

Uit de krant