Afbeelding

Voor Oss dit jaar geen schrikkelbaby

Column 2 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

-Zeg nooit tegen een vrouw “Oh, je bent zwanger zie ik”, tenzij je tusseen haar benen een
babyhoofdje ziet bungelen.
-Verschoon een baby nooit op de lopende band van de Jumbokassa.
-Staat er op een pamper “8 tot 12 weken”, gebruik hem dan geen dag langer: Vol is vol.

En de belangrijkste tip van deze week: Woon je in Uden, laat je dan nooit in Veghel steriliseren. Ik mag dat zeggen, want mij hebben ze daar indertijd bij mijn ballen gehad …dat wil je niet weten! Geen idee of de uroloog er voor de zekerheid een dubbele mastworp of paalsteek in wilde leggen, of dat hij er niet helemaal met zijn gedachten bij was en mijn zaadleiders per ongeluk verwarde met z’n stropdas … maar ik weet wél dat ik nog zeker een week krom heb gelopen.

Resultaat: ik heb ze niet en ik zal ze ook nooit meer krijgen. En dat is prima. Hele postorderbedrijven zijn rijk geworden met de levering van lease-embryo’s en reageerbuizen vol ei-springende stimuli – ik weet ‘t - maar geef mijn portie maar aan fikkie. Baby’s, praat me er niet van! Mijn zus had er eentje, die kroop constant achter haar aan, dacht even te gaan staan maar viel dan weer achterover op de grond, en als ze hem dan niet snel in haar armen nam, zette hij een gigantische keel op. “Ach”, zei mijn zus, “ik ben het gewend. 18 jaar geleden op mijn eindexamenfeest had ik er ook zo eentje achter me aan kruipen, al was die wat ouder … ” Nee joh, hou toch op. Alleen al het lawaai dat zo’n mormeltje produceert! Op een wekkerradio zit tenminste nog een snooze-knop, maar hoe zet je een baby uit, als je nog een half uurtje wilt blijven liggen? Kale dikke herrieschoppers met een zak stront om hun middel, zie daar de definitie van een baby.

Evenwel … laat ik nu maar met deze litanie stoppen, want ik zie de postzakken vol haat-mail van diep geschokte ouders alweer mijn kant opkomen. Ik wilde eigenlijk alleen maar zeggen dat ik wel snap waarom er afgelopen week op schrikkeldag in Oss geen enkel kind is geboren. Die zijn namelijk slechts om de vier jaar jarig. Kun je nagaan hoelang zo’n schrikkelbaby in de luiers blijft. En erger: over 72 jaar, als ze 18 worden, gaan ze pas het huis uit. Hellup!

Een weekend met een snooze-knop gewenst door

Mark van de Veerdonk

Uit de krant

Uit de krant