Het oude kantoorpand aan het Mondriaanplein staat al zo'n zes jaar leeg.
Het oude kantoorpand aan het Mondriaanplein staat al zo'n zes jaar leeg. Foto:

Verbouwing leegstaand kantoorpand Mondriaanplein wil niet vlotten

Centrum 2.956 keer gelezen

UDEN | Het plan van Keizersberg Vastgoed uit Milheeze om het prominente voormalige Rabobankkantoor aan het Mondriaanplein 14 te verbouwen tot huurappartementen wil niet echt vlotten. De ontwikkelaar bezit het pand in ieder geval sinds begin 2018 en is dus alweer minstens vier jaar bezig met de plannen voor het pand dat sinds 2016 leeg staat.

Door Koen de Visscher

Keizersberg zou in maart 2018 al hard op weg zijn geweest om het project, toen genaamd Loft46 maar inmiddels omgedoopt tot Octagon, op poten te zetten. Dit plan omvatte 46 appartementen van 50 tot 70 vierkante meter. Daarna bleef het echter lange tijd stil tot in mei 2021 bij de gemeente een aanvraag werd gedaan voor een omgevingsvergunning voor het ‘verbouwen van het kantoorpand naar appartementen’. 

‘Details beoordelen’
De gemeente is momenteel nog steeds bezig om alle details van die aanvraag te beoordelen. De beslistermijn is nu na anderhalf jaar echter lang en breed verstreken. “Dat heeft geen juridische gevolgen”, meldt de gemeente. “Op dit moment zijn er nog punten die met de initiatiefnemer worden besproken.” Keizersberg wil geen antwoord geven op vragen van de redactie. Zij melden: “Dit is niet het juiste moment om hier verder op in te gaan. Wellicht op een later moment als wij hier meer zicht op hebben.” Op hun website valt te lezen: “We kunnen nog geen datum afgeven voor wanneer de verbouwing van de oude Rabobank kan starten.”

Parkeerproblemen
De beperkte parkeervoorziening leek in een eerder stadium in ieder geval deel van het probleem. “De benodigde parkeerplaatsen moeten in de basis op eigen terrein worden gerealiseerd”, laat de gemeente weten. Hiervoor is op deze locatie echter weinig plek beschikbaar. “De gemeente kan overwegen een omgevingsvergunning te verlenen voor het afwijken van de parkeernormen.” Of de aanvraag voor een omgevingsvergunning van Keizersberg voldoet wat parkeren betreft heeft de gemeente echter nog niet beslist sinds de aanvraag zo’n anderhalf jaar geleden werd ingediend. Zij zijn nog met de indiener in gesprek, ‘de parkeerinvulling is hierbij zeker een aandachtspunt’.

Hoeveel appartementen?
Hoeveel appartementen, en wat voor appartementen, er in het pand moeten komen is ook niet geheel duidelijk. Keizersberg spreekt op hun eigen website nog altijd van 46 appartementen, de gemeente noemt ondertussen echter een getal van 38 appartementen.

Zes jaar leeg
Het drie verdiepingen tellende kantoorpand met fietskelder stamt uit 1987. In oktober 2014, nadat de Rabobank eruit was vertrokken, werd het verkocht aan Deurzen Vastgoed uit Elsendorp. In februari 2016 trok een groep jonge ondernemers van Misfits in het pand. Dat project was echter geen lang leven beschoren, en dus staat het pand nu alweer zo’n zes jaar leeg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant