Kees Diks.
Kees Diks.

Wordt dit nummer van Kees Diks een nieuwe Udense zomerhit?

Algemeen 791 keer gelezen

UDEN | Udenaar Kees Diks heeft een nieuwe single uitgebracht: 'Het Barbecuelied'. Diks komt uit Uden, maar woont in Spanje en wil het nummer zelfs in het Engels en Spaans gaan uitbrengen. 

Kees Diks wordt in 1980 ontdekt door Toon van der Burgt van de Migra's. Diks speelt dat jaar op het Smartlappenfestival in Volkel en wint het Knorfestival, de eerste talentenjacht van de Knoerissen. Ondertussen is hij ook de supportact van de Migra's. Halverwege de jaren 80 ontmoet Kees de eveneens in Uden wonende Jan Kees den Hartog. Jan Kees werkt in de platenindustrie en brengt hem in contact met zijn idool André van Duin. Jaren heeft Kees nog kunnen teren op zijn 'good old' bandparodie, aangevuld met diverse hitsingels waarvan Ojee Agossie de bekendste is. Daarna werd het stil rondom de zanger/bandparodist. Hij was voice-over voor tv- en radiocommercials. Sinds vijftien jaar woont Kees in Spanje. Daar presenteert hij ook een televisieprogramma. 

Begin dit jaar werd Kees benaderd door zijn artistieke neef Jan van Oort (saxofonist/art-painter) met de vraag of hij een demo in wilde zingen voor óf Gerard Joling óf Frans Bauer. Zo komt hij weer in contact met Jan Kees den Hartog. De twee duiken samen de studio in en het Barbecuelied was geboren. 

Beluister hier het fragment

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant