vlnr wethouder gemeente Veghel Annemieke van de Ven, Marianne Wennink van Lions Uden Ceres, vice-voorzitter Jeugdcultuurfonds Brabant Annelies Visser en Ingrid Janssen van Lions Uden Ceres.
vlnr wethouder gemeente Veghel Annemieke van de Ven, Marianne Wennink van Lions Uden Ceres, vice-voorzitter Jeugdcultuurfonds Brabant Annelies Visser en Ingrid Janssen van Lions Uden Ceres.

Lions Club zamelt 4000 euro in voor goede doel

Algemeen 172 keer gelezen

UDEN | Tot enorme verbazing en blijdschap van de vrouwen van Lions Club Uden Ceres is tijdens de officiële installatie maar liefst 4.000 euro opgehaald voor het goede doel. Mede dankzij deze bijdrage van de Lions Club heeft de gemeente Veghel besloten deel te gaan nemen aan het Jeugdcultuurfonds Brabant. Zij draagt ook 5.000 euro bij en de provincie verdubbelt het bedrag van 7.500 euro dat daardoor beschikbaar is.?

door de redactie

Het geld is bestemd voor het Jeugdcultuurfonds Brabant. Dit fonds wil financiële drempels weghalen om kinderen in achterstandsposities de gelegenheid te geven mee te doen aan actieve kunstbeoefening. Het fonds stimuleert daarmee de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en draagt zo bij aan een creatieve en innovatieve samenleving.

Armoede
De vrouwen Lions Club Uden Ceres zetten zich onder meer in voor goede doelen die te maken hebben met kinderen en armoede. De officiële oprichting van de club heeft 4.000 euro opgebracht. Van dit bedrag is 2.500 euro bestemd voor oprichting van het Jeugdcultuurfonds Brabant Veghel.
De gemeente Veghel draagt 5.000 euro bij. De provincie verdubbelt het bedrag van 7.500 euro. Uit het landelijk Cultuurfonds komt 3.000 euro voor de gemeente Veghel beschikbaar. Daarmee is een prima fundament gelegd om met het Jeugdcultuurfonds Brabant Veghel te starten.

Intermediairs
Intermediairs uit de gemeente, dat kunnen zijn Jeugdzorg, huisarts, leerkracht, maatschappelijk werk, dragen een kind voor. Er is 450 euro per kind per jaar beschikbaar. Dit bedrag wordt door het Fonds uitgekeerd aan de kunst- of cultuuraanbieder. Op die manier kan een kind toch muziek- of balletles volgen of bijvoorbeeld een schildercursus doen, ook als de ouders daar zelf (tijdelijk) geen geld voor hebben.
De gemeente Veghel vindt kunst- en cultuurbeoefening belangrijk. Wethouder Annemieke van de Ven nam zondag samen met vice-voorzitter Annelies Visser van het Jeugdcultuurfonds Brabant verheugd de 'cheque' in ontvangst. Van de Ven wees erop dat de gemeente Veghel de afgelopen jaren bewust gekozen heeft niet te bezuinigingen op kunst- en cultuur. De ontwikkeling van de Noordkade wijst volgens haar ook op het belang dat de gemeente daaraan hecht. "Kinderen die plezier vinden in schilderen, muziek maken of dansen, zijn gelukkige kinderen. Gelukkige kinderen zijn goed voor de maatschappij."

Achterstand
De rest van het door Lions Club Uden Ceres ingezamelde bedrag wordt ook ingezet voor kunst- en cultuurbeoefening door kinderen in achterstandssituaties. Uden Ceres bekijkt de mogelijkheden om ook de gemeente Uden te laten deelnemen aan het Jeugdcultuurfonds Brabant.

Lions Club Uden Ceres heeft leden uit de gemeenten Oss, Uden en Veghel. De gemeente Oss doet al mee aan het Jeugdcultuurfonds Brabant.

Lions Club Uden Ceres is alle donateurs heel erg dankbaar, met name Rabobank Uden Veghel en collega-serviceclubs Rotary Veghel e.o. en Lions Clubs Oss, Oss De Maashorst, Bernheze en Venray Peelparel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant