Afbeelding

Stamleden scouting Uotha lopen winterhike

Algemeen 64 keer gelezen
UDEN - Vier leden van de Davy Crockett stam van scouting Uotha uit Uden hebben tussen kerst en oudjaar een primitieve tocht gelopen door de Belgische en Luxemburgse Ardennen. Tijdens deze primitieve winterhike lopen de scouts een route door de Ardennen, waarbij ze aangewezen zijn op de spullen die ze in hun bepakking met zich meegedragen hebben.

[image=200963]

De vier stamleden, Jeroen, Maarten, Marianne en Peter, vertrokken op 27 december in de vroege ochtend met de trein richting Bastogne, het beginpunt van de hike. Nadat ze het treinstation achter zich gelaten hadden, trokken ze de bossen van de Ardennen in. Tijdens de winterhike liepen de stamleden overdag naar de volgende bivak, waar ze eten kookten op een brandertje en overnachtten in tenten. Tijdens de tweede dag van de hike deden de stamleden ook het stuwmeer Lac de La Haute Sure bij Wiltz aan, wat een van de hoogtepunten van deze tocht was. Na vier dagen lopen bereikten ze het Luxemburgse Clervaux, waar de hike eindigde.
Al vele jaren lopen leden van de Davy Crockett stam van scouting Uotha een winterhike tussen kerst en oudjaar. Als beginpunt van de tocht wordt een treinstation in de Ardennen uitgezocht, een ander treinstation dient dan als eindpunt. Waar de jongste scouts binnen Uotha nog in vele opzichten begeleiding nodig hebben, laat de stam met programma’s als een winterhike zien, dat ze goed in staat zijn om zelf de uitdaging op te zoeken. Naast de gezelligheid is ook de uitdaging een belangrijke reden voor de scoutingleden om deze hike te lopen.

[image=200962][image=200961]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant