Afbeelding

'Vuilniswagen rijdt zich klem'

Algemeen 61 keer gelezen
UDEN - De renovatie in het deel van de wijk Hoevenseveld tot aan de Kennedylaan is zo goed als klaar. De gemeente heeft in samenspraak met buurtbewoners enkele aanpassingen doorgevoerd zoals zij dat wilden. De Salmstraat is bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer geworden. Maar niet alles kon precies zo uitgevoerd worden als de buurt het wilde. Daarom is het wennen aan de nieuwe situatie. Niet iedereen vindt dat vanzelfsprekend.

[image=228482]

Met name in de Brandburgstraat is er ergernis geuit door buurtbewoner John Looijestijn. Volgens hem ondervindt het verkeer bij hem in de straat veel hinder en dan met name de vuilniswagen. Afgelopen donderdag stond volgens hem de vuilophaaldienst een half uur stil omdat die zich klem reed tussen geparkeerde auto’s. Looijestijn: “Het plan was om aan beide zijden parkeerstroken te maken, dat was het goedkoopste en werd niet meer gewijzigd. Nu zijn de aardappelen gaar.” Volgens hem is de straat zo smal geworden dat een fietser af moeten stappen als er een automobilist nadert.”
Wethouder Marcel Delhez memoreert de informatieavonden in De Wiebert waar buurtbewoners hun eigen ideeën kwijt konden voordat aan de renovatie werd begonnen. “Daarvan zijn een aantal zaken gehonoreerd. Maar bijvoorbeeld dwars parkeren niet omdat auto’s ’s avonds dan met hun koplampen de woonkamer in schijnen. Ook planten we bomen nog maar aan een kant. Verder is het gewoon wennen. Het is inderdaad wat smaller geworden, maar de weg voldoet aan de norm. In een stad is het niet anders. Je moet er gewoon voorzichtig doorheen en dat is precies onze bedoeling. Dat bevordert de veiligheid in de buurt.”
Looijestijn constateert dat de eerste schade al aangericht is, er zijn twee autospiegels afgereden. “Ook de taxibus moet bijna stapvoets door de straat om niets te raken. Nu is er nog geen sneeuw gevallen. Ik houd mijn hart vast.” Looijestijn heeft contact gehad met de gemeente. Die adviseert te wachten op een evaluatie en eerst even te wennen aan de nieuw situatie. Delhez: “Desnoods wordt het daar ook eenrichtingsverkeer, maar dat nodigt wel weer uit tot meer snelheid.”Volgens Looijestijn moet er eerder iets gebeuren. “Die evaluatie is pas in mei, dat is veel te laat.”

[image=228481][image=228480]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant