Afbeelding

Complimenten aan Ujese Kwis

Algemeen 144 keer gelezen
UDEN – Alleen maar positieve reacties voor de organisatie van de Ujese Kwis. Ad van der Weele is daar blij mee. “Het ging dan ook fantastisch, echt. Het liep allemaal zo mooi. Alleen het winterse weer leek even spelbreker te worden, maar dat viel mee. Alle kwisboekjes zijn vrij compleet ingeleverd.”

[image=296374]

Het was zaterdag eigenlijk een mooie winteravond om binnen te blijven, maar toch moesten veel Udenaren er op uit om antwoorden te vinden op vragen in de Ujese Kwis. Voor de rubrieken ‘De hort op’ en ‘Van onze vrienden’ moesten deelnemers op locatie. Maar natuurlijk waren de meeste vragen binnen te beantwoorden of te vinden via telefoon, tablet en computers. Op de achtergrond klonk Skyline, omdat ook daar in het radioprogramma een antwoord te vinden was. Aan het einde van de avond leverden de 150 teams hun kwisboek weer in en is het voor de 2140 deelnemers tanden bijten tot 17 januari, want dan wordt de uitslag bekend.

Moeilijker
Van der Weele: “We kregen de opmerking dat het moeilijker was dan vorig jaar. Duidelijk was dat je een team van minstens 10 tot 15 personen echt nodig hebt.” De geheime opdracht gemaakt door Fons Langenhoff werd in Markant gepresenteerd. Met 75 tafeltjes van het Udens College leek de zaal een examenlokaal. De deelnemers kregen allerlei geluid, muziek en dialectfragmenten te horen. Ook waren er foto’s van sporters, regisseurs en schrijvers. Deze opdracht moest in een behoorlijk tempo gemaakt worden. De opdracht van Tanja Staring Pijnenburg op Bonaire via een webcam, was ook pittig. Ze was te zien met vier borden met opdrachten. Door alle hits tegelijkertijd liep de webcam vast. Dat werd via social media opgelost.
Ad van der Weele, Peter-Paul Arts, Manno van der Burg, Fons Langenhoff, Jeannine Raijmakers en op afstand vanaf Bonaire Tanja Staring Pijnenburg zijn inmiddels druk bezig met het nakijken van alle boekjes. Dat is een hele klus. Voor het feest op 17 januari zijn al 1600 aanmeldingen binnen. Succes gegarandeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant