De route gaat door diverse dorpjes. (foto: Wendy Kuijf)
De route gaat door diverse dorpjes. (foto: Wendy Kuijf)

Tiende oldtimer voorjaarsrit Klassiek Mechaniek Zeeland

Algemeen 969 keer gelezen

ZEELAND | Het is inmiddels traditie dat oldtimerclub Klassiek Mechaniek Zeeland (KMZ) het oldtimerseizoen begint met de voorjaarsrit vanuit het Gelderse Hernen, bij Ontmoetingscentrum De Mijlpaal. Dit jaar is dat de tiende keer, en wel op zondag 28 april.

Dat de rit populair is, bleek vorig jaar wel met 150 inschrijvingen. Daarbij waren ook zo’n vijftien prachtige oldtimers met een bouwjaar variërend van 1920 tot 1945. Maar ook oldtimer vrachtauto’s of exclusieve auto’s van jongere datum mogen inschrijven.

De route gaat door diverse dorpjes, maar ook veel polderwegen met landschappen van het Land van Maas en Waal en via een veerpont terug door Brabant, om uiteindelijk weer te eindigen in het Brabantse Zeeland, bij Zalencentrum Het Witte Huis, de thuishaven van Klassiek Mechaniek Zeeland. Onderweg bestaat ook een mogelijkheid om gratis een grote collectie oldtimer-vrachtauto’s te bewonderen en verderop in de route is een modern bijna volautomatisch melkveebedrijf te bezichtigen, voor belangstellenden. Inschrijven kan vanaf 10.00 tot 11.00 uur. bij Ontmoetingscentrum De Mijlpaal aan Tunnelpad 3 in Hernen. De start is vanaf 11.00 uur. Daar zijn alle deelnemende oldtimers vanaf 15.00 uur weer uitgebreid te bezichtigen.

Deelname voor leden van KMZ is gratis, inclusief een aantal consumpties en rallybord. Ook niet-leden met een oldtimer of exclusieve auto kunnen meerijden, maar hen wordt een bijdrage van 12 euro gevraagd, inclusief enkele consumpties. Meer informatie: www.k-m-z.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant