Afbeelding

Zonnebloemgasten swingen tijdens muziekmiddag in Eigen Herd

Algemeen 1.238 keer gelezen

UDEN | Zaterdagmiddag 23 maart. Buiten is het buiig en guur, maar in de Eigen Herd is het warm en knus. Binnen genieten bijna honderd Zonnebloemgasten van een muzikaal optreden van ‘The Old Swing Band’.

door Gerard van der Hoeven

De achttien muzikanten, afkomstig uit Oost Brabant, brengen onder leiding van muzikaal leider Marius den Ouden, de gasten muzikaal in vervoering. Er worden fijne en herkenbare bigband nummers ten gehore gebracht en het is lastig om bij Foxtrots, Samba’s en Swing stil te blijven zitten. Het nieuwe bewegen is begonnen.

In de pauze is er tijd om met een drankje en een hapje bij te buurten. Dat maakt het voor de Zonnebloemgasten extra gezellig. Maar daarna gaat de band weer helemaal los met weer zo’n bekende song, de St. Louis Blues. Een enkeling waagde zich toch af en toe aan een dansje. Saillant detail: zonnebloemvrijwilliger en saxofonist Cor Vrolijk maakt ook deel uit van deze band. De gasten én vrijwilligers worden op het eind, bij wijze van spreken, swingend het weekend in geblazen en verlaten met een glimlach de zaal. De reacties van de gasten waren lovend. Ook vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Kijk op www.zonnebloem 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant