Afbeelding

Bedrijfspand in Uden gesloten na vondst grondstoffen drugsproductie

Algemeen 1.811 keer gelezen

UDEN | Burgemeester Hans van der Pas heeft tijdelijk een bedrijfspand laten sluiten aan de Koperslagerstraat in Uden. In dit pand werden grondstoffen en materialen aangetroffen die kunnen worden gebruikt voor productie van synthetische drugs.

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem controleerde het Interventieteam Maas & Leijgraaf het pand op bedrijventerrein Hoogveld. Dat deed het team samen met politie en de Omgevingsdienst Brabant-Noord. Toen bij die controle onder meer ruim 450 liter restanten werden aangetroffen van de productie van grondstoffen voor synthetische drugs, besloot de burgemeester het pand te laten sluiten. Na de controle is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Wees alert 
Criminelen zijn vaak op zoek naar leegstaande schuren of loodsen om daar drugs te produceren of op te slaan. Daardoor ontstaan in en om het pand onveilige situaties. Denk aan brand- en ontploffingsgevaar, vrijkomen van giftige stoffen en kans op overvallen. Burgemeester Hans van der Pas: “Ik doe nu dan ook graag meteen een beroep op onze inwoners en ondernemers. Wees alert en meld verdachte situaties. Dat kan ook anoniem. Want ook als je aan de buitenkant niet ziet wat er in een pand gebeurt, zijn er vaak signalen die doen vermoeden dat er drugs worden geproduceerd of bijvoorbeeld hennep wordt geteeld. Denk aan afgeplakte ramen, in- en uitloop van mensen buiten werkuren, vreemde geuren zoals een anijslucht of een voortdurend zoemend of ronkend geluid van ventilatoren.” De sluiting van het pand vloeit voort uit de Opiumwet. Die geeft burgemeesters de bevoegdheid om locaties te sluiten waarin drugs of productiematerialen aanwezig zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant