Afbeelding
Foto: Pexels
Advertorial

Modetrends die helemaal in dit tijdsbeeld passen

Algemeen 661 keer gelezen

Door de opstomende technologie, invloeden van modebloggers en -vloggers van all over the place alsmede een hang naar vintage oftewel ‘vroeger’ is het modebeeld kleurrijker dan ooit. De hokjes waarin we mensen vroeger duwden, zijn eigenlijk vrijwel allemaal weggevallen. Hoe ziet dat eruit? In een notendop: alles mag en niks moet. Maar we gaan natuurlijk graag in op de details. 

Accessoires voor onze bereikbaarheid, zoals smartwatch bandjes

Echte smartwatchliefhebbers hebben voor elke gelegenheid een ander apple watch bandje. Zakelijk, flamboyant, casual, sjiek, ze bestaan in talloze uitvoeringen en zijn allerminst een aanslag op je budget. Er bestaan zelfs handige, sierlijke opbergtasjes om je oplader, apple watch bandjes en je slimme horloge zelf in te vervoeren. Het weegt allemaal niks, dus gaat overal mee naartoe. Naar je werk, op vakantie, naar school. Hoe cool is het om meermaals per dag van bandje te kunnen wisselen?

Sportkleding: de legging als blikvanger

Kijk dus op 123watches.nl voor bandjes die mooi bij sportieve aangelegenheden passen, want matchen is ook dan een must! En dat sporten doen we überhaupt niet meer in een oud T-shirt en een vale joggingbroek. Nee: de sportkleding heeft in deze eeuw zijn eigen plekje ingenomen in het straatbeeld en past zich vaak op een urban manier aan. De legging is terug, en nu als blijvertje. Het aanbod is zeer veelzijdig of, zoals dat nu heet, eclectisch. Ook hoodies en sportshirts zijn modieuzer dan ooit. 

Hang naar vintage

Die afwisseling in de moderne mode komt mede doordat jongeren erg nieuwsgierig zijn naar de tijd dat smartwatches laat staan Apple bandjes nog niet bestonden. Ze rommelen in oude platenbakken, zien op vlogs hoe mode uit de jaren ‘60 en ‘70 nog steeds invloedrijk is en combineren vervolgens muzieksmaak, kleding en accessoires met moderne aspecten. Zo kan het dat groepjes jongeren in bell bottoms en hawaï-blousen op een straathoek Bohemian Rhapsody staan mee te zingen, de Top 2000-klassieker die uit hun bluetoothspeaker klinkt.

Wijd, praktisch en met opbergruimte

Modeblad Vogue voorspelt voor de zomer (quote): “Utility details voor een handsfree leven”, wat maar wil zeggen dat ze deels gericht zijn op de elektronica die we bij ons hebben. Maar kijk niet raar op als je pardoes iemand met een old school walk- of discman ziet, want zoals gezegd is vintage razend interessant. Die details openbaren zich in een soort industriële kledingstijl, met bijvoorbeeld parachuteriemen en cargozakken. Het ruim zittende karakter van veel mode (zie de standhoudende boyfriend pants) is al enkele jaren zichtbaar. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant