Afbeelding

MuzeMobiel verkeert in zwaar weer en verhoogt tarief

Algemeen 812 keer gelezen

UDEN | Om de MuzeMobiel in de Bitswijk nog op de weg te houden, wordt de prijs van de strip per 1 januari 2023 verhoogd van 1 euro naar 1,25 euro. Door de maatregelen tijdens de coronaperiode is het aantal passagiers fors lager geweest en mocht er een bepaalde periode helemaal niet gereden worden. Omdat hiervoor geen compensatie is ontvangen, moesten de sponsorreserves van MuzeMobiel gebruikt worden.

Inmiddels worden er nogal wat ritten gereden voor bewoners buiten de Bitswijk, die ook een bestemming hebben buiten de Bitswijk. Deze klanten gaan vanaf 1 januari 2023 twee strippen voor zo’n rit betalen. MuzeMobiel vervoert ook een groot aantal passagiers met een WMO indicatie. Deze mensen betalen zelf de ritprijs. Dit levert voor de gemeente Maashorst een besparing op, die eigenlijk ten goede moet komen van MuzeMobiel. De gemeente Maashorst wordt hiervoor binnenkort benaderd.

MuzeMobiel
De MuzeMobiel ging 3 jaar geleden van start. Het is een kleinschalige vervoersoplossing voor mensen die anders de deur niet uit kunnen, en een oplossing om te voorkomen dat, met name ouderen, in een isolement terecht komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant