Blije gezichten met in het midden Willem. (foto: Ilse Wolf Fotografie)
Blije gezichten met in het midden Willem. (foto: Ilse Wolf Fotografie)

Willem Peters ontvangt Brabant Bokaal

Algemeen 473 keer gelezen

UDEN | De Brabant Bokalen 2022 zijn maandagmiddag door Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, in het Noordbrabants Museum uitgereikt aan de Udense Willem Peters. Ook Dorien Eggink & Paul Hagenaars en Jan van Hoof ontvingen en bokaal. De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie

Tijdens de vijftiende editie werd een nieuwe bokaal gepresenteerd, ontworpen door Sjors Driessen. Saxofoonkwartet Artvark verzorgde de muzikale omlijsting van de feestelijke middag. De Tilburgse schrijver en dichter Nisrine Mbarki droeg een gedicht voor, waarmee ze de laureaten lof toezwaaide. Udenaar Willem Peters was één van de gelukkigen die een Brabant Bokaal kreeg uitgereikt. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bevlogen en tomeloze inzet voor het behoud en herstel van natuur, landschap en erfgoed in Oost-Brabant. Al tientallen jaren bekleedt Willem een groot aantal vrijwilligersfuncties in al deze disciplines waarbij hij als geen ander de brug slaat tussen beleid en uitvoering. 

De Brabant Bokaal
De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project. Iedereen kan kandidaten voor de Brabant Bokaal voordragen via het voordrachtformulier.

Uit de krant

Uit de krant