Simone in de bieb.
Simone in de bieb.

Simone Verweij na 30 jaar weg bij bibliotheek Uden

Algemeen 1.675 keer gelezen

UDEN | Simone Verweij, een van de vertrouwde gezichten van de Klantenservice van bibliotheek Uden, gaat met prepensioen. Haar laatste werkdag bij de bieb is op vrijdag 30 september. Iedereen is dan welkom om een laatste kopje koffie met Simone te komen drinken. De koffie staat klaar tussen 11.00 en 13.00 uur.

De eerste werkdag op 16 december 1993 herinnert Simone Verweij zich nog heel goed. “Een drukke tijd, net voor kerst. Zo rol je er meteen lekker in. In 1999 kreeg ik 16 vaste uren op de Klantenservice. Daarnaast ondersteunde ik een flink aantal jaar de Jeugdafdeling, bijvoorbeeld met de klassenbezoeken van kleuters en peuters.”

Veel veranderd
In al die jaren heeft Simone de bibliotheek zien veranderen. “Van boeken stempelen tot zelfbediening via een lopende band. Nu hebben we sinds de verbouwing in 2019 twee efficiënte inlever- en uitleencomputers, midden in een carrousel om de teruggebrachte boeken in te plaatsen. Het is mooi dat steeds meer mensen de bibliotheek weten te vinden. Niet alleen voor het lenen van boeken, maar ook voor lezingen, taal- en computerlessen, digitale overheidsvragen en nog veel meer! Ook het Toeristisch Informatiepunt heeft een mooi plekje in onze bieb gekregen.”

Bucketlist
Simone is getrouwd met Dick. Samen hebben ze twee dochters van 33 en 36 jaar. “En ik ben oma van drie, bijna vier, kleindochters. Oppassen op onze kleinkinderen doen we graag.” Simone krijgt nu meer tijd voor haar vele hobby’s, zoals lezen, wandelen, fietsen, zwemmen, bodypump en breien. “En niet te vergeten erop uittrekken met onze camper. Nu we nog fit en gezond zijn wordt het tijd voor langere reizen die nog op onze bucketlist staan. Na een heel fijne baan met leuke collega’s gaan we dus van onze vrije tijd genieten. Maar het contact met klanten en collega’s ga ik zeker missen!”

Uit de krant

Uit de krant