Afbeelding
Foto: LanderdFotografie Marc_van_Zuylen

Waarnemend burgemeester Paul Rüpp is nieuwe burgemeester Maashorst

Algemeen 1.265 keer gelezen

UDEN | De 64-jarige Paul Rüpp is de nieuwe burgemeester van de gemeente Maashorst. De gemeenteraad stemde gisteravond tijdens de raadsvergadering in met het advies van de vertrouwenscommissie, die in de afgelopen weken vanaf het opstellen van de profielschets de werving voorbereidde en de selectiegesprekken voerde.

Het totaal aantal sollicitatiebrieven was elf, waarvan één vrouw en tien mannen. Er zaten tien sollicitanten met als achtergrond (oud-) burgemeesters/wethouders en overige politiek/overheid en één persoon met een achtergrond in de particuliere sector/vrije beroepen.

De nieuwe burgemeester
Rüpp is sinds 1 januari van dit jaar waarnemend burgemeester van gemeente Maashorst. Hij woont al sinds zijn jeugd in de gemeente en was eerder ook al wethouder in Uden (1991-1998). Sinds 2003 was hij lid van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant met de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling. In 2009 volgde een benoeming tot voorzitter van het college van Bestuur van de Avans Hogeschool. Die functie beëindigde hij in 2021. Hij is Kamerheer van Koning Willem-Alexander in de provincie Noord-Brabant.

Vervolg
De aanbeveling om Paul Rüpp te benoemen, wordt nu voorgelegd aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ter afsluiting van de procedure ondertekent de Koning het Koninklijk benoemingsbesluit. De raad hoopt hem in de raadsvergadering van 27 september te mogen installeren.

Uit de krant