Afbeelding

Concept-woonvisie Uden klaar en ter inzage

Algemeen 520 keer gelezen

UDEN | Gemeente Uden heeft de afgelopen maanden doorgewerkt aan een nieuwe woonvisie. Die visie vormt een duidelijke stip op de horizon: dit is de richting die de gemeente op wil gaan wat betreft woonvoorzieningen en dit zijn de keuzes die erbij horen. De woonvisie is inmiddels in concept klaar en wordt ter inzage gelegd.

Wethouder Franko van Lankvelt: "We staan als gemeente voor interessante uitdagingen op het gebied van wonen. Een actuele woonvisie helpt ons om de stevige ambities die de gemeenteraad heeft vastgesteld ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Het concept-visiedocument dat nu klaar is, is voortgekomen uit een mooi proces van analyse en afstemming. Daar zijn allerlei partners op het gebied van wonen bij betrokken geweest, evenals vertegenwoordigers van relevante maatschappelijke organisaties, geïnteresseerde inwoners en de gemeenteraad. We hebben nu duidelijk in beeld wat de gemeenschap van ons vraagt en waar de energie zit om nieuwe initiatieven te gaan realiseren. Dat heeft al een paar mooie vormen van samenwerking voortgebracht."

Reageren
De concept-woonvisie gaat nu het officiële besluitvormingsproces in. Dat betekent dat het document eerst zes weken ter inzage wordt gelegd (van woensdag 1 april tot woensdag 13 mei 2020). Tijdens deze inzagetermijn kunnen geïnteresseerden de visie bekijken via de website van gemeente Uden en er desgewenst op reageren via een online reactieformulier, eveneens via deze websitepagina. Ook wordt de concept-visie in de vorm van een officiële adviesaanvraag voorgelegd aan de Adviesraad Sociaal Domein (ASD). Na afloop van de inzagetermijn worden alle reacties gebundeld in een zogenaamde reactienota. In juni wordt de visie - onder voorbehoud, vanwege de huidige coronaproblematiek - samen met de reactienota en het advies van de ASD, voorgelegd aan de gemeenteraad, ter vaststelling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant