Bernard Brenninkmeijer.
Bernard Brenninkmeijer.

Internist Bernard Brenninkmeijer neemt afscheid van Bernhoven

Algemeen 1.808 keer gelezen

UDEN | Na bijna dertig jaar neemt internist Bernard Brenninkmeijer afscheid van Bernhoven, het ziekenhuis waar hij in 1987 begon toen het nog St. Joseph Ziekenhuis heette en aan de Gasthuisstraat in Veghel stond.

Bernard Brenninkmeijer is een geboren en getogen Bosschenaar. Zijn vader was internist en ook zijn overige familieleden zijn of waren vrijwel allen werkzaam in de gezondheidszorg. Niet zo verwonderlijk dat Brenninkmeijer dus koos voor de geneeskunde. Hij is opgeleid in Nijmegen en koos na zijn promotie voor het St. Joseph Ziekenhuis in Veghel. Hij zag vooral goede kansen om het specialisme interne geneeskunde samen met zijn collegae nieuwe impulsen te geven. En dat lukt. De maatschap is van toen drie internisten uitgegroeid tot een omvangrijke vakgroep.

Brenninkmeijer neemt afscheid van de polikliniek en de hectiek van het ziekenhuis. Wel blijft hij nog enige tijd werkzaam op de endoscopieafdeling. Daar voert hij scopieën uit (onderzoeken aan maag en darm). De werkdruk is daar momenteel hoog door een forse toename van coloscopieën (darmonderzoeken). Bernhoven is een van de toonaangevende screeningscentra als het gaat om het bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Op 24 januari vindt een bijzondere editie plaats van Dokter op Dinsdag in de Kruisherenkapel in Uden. Volgens het concept van Dokter op Dinsdag@Bernhoven houdt Bernard Brenninkmeijer een lezing onder het motto 'Alles onder controle? (over leefstijl, gezondheid en vitaliteit)'.
Deze afscheidslezing is géén receptie, maar dr. Brenninkmeijers keuze om afscheid te nemen van zijn (oud-)patiënten. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Bernhoven: www.bernhoven.nl/afscheidbrenninkmeijer. Uiteraard zijn andere belangstellenden welkom, echter (oud-)patiënten krijgen voorrang bij aanmelding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant