Mayke en Frans staan deze week voor het laatst in de winkel aan de Drossaard.
Mayke en Frans staan deze week voor het laatst in de winkel aan de Drossaard.

Slagerij Knobbout stopt na 43 jaar: ‘Uden bedankt!’

Zakelijk 6.106 keer gelezen

UDEN | Meer dan 40 jaar lang legden ze alle ziel en zaligheid in hun zaak, maar nu is de allerlaatste week aangebroken. Frans en Mayke Knobbout zeggen hun slagerij aan de Drossaard gedag, en gaan genieten van hun vrijheid. “We willen al onze lieve en trouwe klanten bedanken voor alle mooie jaren.”

Over één week, op woensdag 1 mei, wordt Slagerij Knobbout officieel overgedragen aan Peter van Kraaij van Slagerij Van Kraaij. Samen met zoon Joep en diens compagnon Yoni worden zij de nieuwe gezichten van de slagerij. “Het is geweldig dat we hebben kunnen regelen dat de winkel door hen wordt voortgezet”, zegt Frans, die ernaar uitkijkt om samen met zijn vrouw van zijn vrije tijd te gaan genieten. “Ik ben sinds 1981, op mijn 19e, altijd met werk bezig geweest. Het was niet alleen mijn werk; het was mijn hobby én mijn sport. Alles draaide om de slagerij, we hadden nooit veel ruimte voor andere dingen en hebben er veel voor gedaan en gelaten.” Maar dat ze er veel voldoening uit hebben gehaald, moge duidelijk zijn. “Het was de mooiste tijd uit m’n leven”, zegt Mayke. “De zaak was ons kindje. We hebben er enorm veel energie ingestoken én uitgehaald. We hopen dat het met de nieuwe eigenaren net zo goed gaat als bij ons, maar dat gaat helemaal goedkomen.”

Personeel
De twee prijzen hun personeelsleden, waar ze maar liefst 20 tot 25 jaar heel fijn mee samenwerkten. Ook dochter Eline stond vanaf haar 14e iedere dag in de winkel, wel 15 jaar lang. Frans: “Ik kan zelf heel moeilijk dingen loslaten. Daardoor sta ik wat de slagerij betreft altijd aan. Het is voor ons mooi geweest. We hebben het met heel veel plezier gedaan, maar het is tijd om te gaan genieten, nu het nog kan.” Frans verwacht niet dat er met de overname grote dingen gaan veranderen, en draagt de winkel met alle vertrouwen over. “Het zijn jonge jongens, die weer nieuwe, andere ideeën hebben. Ze gaan met de tijd mee, en dat is alleen maar mooi en goed.”

‘Bedankt’
Zaterdag 27 april kunnen degenen die willen vanaf 15.00 uur onder het genot van een borreltje afscheid komen nemen van Frans en Mayke. “We willen al onze lieve en trouwe klanten hartelijk bedanken voor alle jaren. We komen elkaar vast nog tegen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant