Petja (l) met Loek en Marc van der Locht.
Petja (l) met Loek en Marc van der Locht.

Volkelse Marc en Loek organiseren benefietdiners voor KWF

Algemeen 1.851 keer gelezen

VOLKEL/UDEN | Marc en Loek van de Locht uit Volkel houden op 6, 7 en 8 mei samen met Petja Verweij benefietdiners. Dit om geld op te halen voor hun deelname aan Alpe d’HuZes. Het bedrag gaat naar het KWF.

“Petja van restaurant ‘Eten bij Petja’ haalt al jaren eieren bij mij. Een paar weken geleden ging ik eieren brengen want Petja had het druk. We kwamen aan de praat. Zijn vader was onlangs overleden aan kanker en hij had veel mantelzorg verleend”, vertelt Marc, kippenboer in Volkel. Van het een kwam het ander: Marc doet dit jaar voor de negende keer met BIG Challenge, farmers against cancer, mee aan de Alpe d’HuZes. Dit jaar gaat zoon Loek ook mee de berg bedwingen. 

Benefietdiner
Zo ontstond het idee van Benefietdiners. Voor 66,66 euro per persoon kunnen gasten genieten van een 4-gangen all-in diner. Dit all-in arrangement bevat een welkomstdrankje, bijpassende wijnen of drankjes, tafelwater en vier culinaire gerechten. “Ik ben blij dat ik op deze manier bij kan dragen naar meer onderzoek naar kanker. Het is hard nodig”, zegt Petja. Het diner is van 18.00 tot 23.00 uur. Aanmelden kan via https://www.etenbijpetja.nl/benefietdiner. “Vol is vol, dus ben er snel bij. We hebben veel gesponsord gekregen; van vlees, aardappels, groente en ik sponsor natuurlijk de eieren. Boeren zorgen dagelijks voor het eten. Onze Loek, Petja en ik willen met dit diner zoveel mogelijk geld op halen voor onze deelname aan Alpe d’HuZes en zo ons steentje bijdragen aan meer onderzoek naar kanker”, zegt Marc. “Geweldig dat de wijn en koffie van betrokken leveranciers zonder na te denken worden neergezet. En veel mensen helpen vrijwillig in de keuken en bediening. Echt hartverwarmend”, vult Petja aan. 

1 miljoen euro
Het doel van BIG Challenge is om tijdens Alpe d’HuZes 2024 minimaal 1 miljoen euro bijeen te fietsen en lopen. Maar ook om de trots op onze voedselmakers uit te dragen. “Ik ken zoveel mensen met kanker. Iedereen kent die. Ik ben blij dat ik mijn onmacht om kan zetten in kracht en een steentje bij kan dragen Via deelname aan Alpe d’HuZes met BIG Challenge probeer ik iets terug te doen. Voor de strijd die velen mee moeten maken. Voor meer kwaliteit van leven na een diagnose kanker.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant