Afbeelding

Foto van vroeger: de Odiliastraat

Historie 1.482 keer gelezen

UDEN | Meest in het oog vallend in de Odiliastraat is het woonhuis van de familie G. van der Cammen waar hij samen met zijn vrouw en vijf kinderen woonde. Nu staat hier een groot appartementencomplex op de hoek van de Odiliastraat en de Aloysiusstraat.

Uiterst links is nog net de muur van de tuin van Huize St Jan te zien. Ver in de achtergrond is de Mariaschool voor meisjes in beeld en centraal de nieuwbouw van het Kruisherencollege. Zoals bij zoveel foto’s in Uden van rond 1970 het geval is, is er nu, zo’n dikke 50 jaren later, niets meer van terug te vinden.

Bij de lantaarnpaal schuin vóór het huis is een smal pad te zien dat in de volksmond ut pèdje van Jônt d’n bok werd genoemd. Het gaat hier om Adriana Veraa (1859-1944). Zij was al sinds 1917 weduwe van Lambertus van Eenbergen. Van hun elf kinderen zijn er vijf als kind overleden.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant