Dolle vreugde taferelen na afloop
Dolle vreugde taferelen na afloop Foto: Peter Kuijpers

Schijndel viert kampioenschap uitbundig na 5-0 zege op DSC

Voetbal 1.055 keer gelezen

SCHIJNDEL – Onder in een dal parabool start altijd weer een stijgende lijn. Dat overkwam Schijndel dit seizoen na een peridode van sportieve kommer en kwel. Het stapelde degradatie op degradatie in een vrije val uit de top van het Nederlandse amateurvoetbal. Zondagmiddag kwam aan die negatieve cyclus een einde met een klinkend kampioenschap na een 5-0 zege op DSC. Wat veel trainers niet realiseerde bij Schijndel lukte trainer Henry van Alebeek wel. Hield vertrouwen in zijn spelers en deed het op zijn eigen bescheiden manier. De ´Knikker´ ging op de schouders en hij genoot intens. 

Door: Peter Kuijpers

Het was druk en broeierig op het Zuideinderpark in Schijndel. De club was er klaar voor vandaag moest het gebeuren. Oud-speler en bestuurslid Joep van der Heijden (89) slaat geen wedstrijd over. Gezeten in zijn Scootmobiel kort aan de lijn deerde het zonnetje hem amper. “We verdienen het zeker om kampioen te worden met dit leuke en jonge stel. De Nestor van Schijndel werd op zijn wenken bedien want al na twee minuten kegelde Marc Onwezen de bal achter de DSC doelman Jos van Mook. Schijndel bleef sterker waar trainer Henry van Alebeek een prima stel heeft staan met veel voetbal en vooral een puike conditie. In het rustsignaal werd het nog 2-0 door een heerlijke kopbal van Tjeerd Pijnenburg.


Nestor Joep van der Heijden geniet van zijn jongens die kampioen werden - (foto Peter Kuijpers)

Deinende massa
Na rust kon tegenstander DSC geen moment de tanden in het duel zetten. Alleen aanvoerder Roy van Beurden was wel eens gevaarlijk maar dat was voor de ploeg uit Kerkdriel te weinig. Langzaam voerde Schijndel de druk op en via Thomas-Jan van Raaij en Stan Guns (heerlijk van afstand) was het lot van DSC bezegeld. De champagne en bloemen verschenen inmiddels aan de rand van het veld. Dat DSC nog een eigen treffer prijsgaf was voor scheidsrechter Kylian Walthuis een goede reden om het duel af te fluiten. Het Zuideinderpark werd een grote deinende massa met spuitende champagne en klapzoenen. Schijndel werd de verdiende kampioen en lijkt een uitstekende aanvulling voor de tweede klasse komend seizoen.


Trainer Henry van Alebeek ging met veel champagne op de schouders - Peter Kuijpers

Nestor Joep van der Heijden geniet van zijn jongens die kampioen werden
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant