Afbeelding

Nederlandse biljartsponsor neemt biljartcentrum in Uden over: 'Het moet een begrip worden'

Sport 2.209 keer gelezen


UDEN | De Nederlandse biljartsponsor Carl Verhoeven gaat met zijn team van SIS Schoonmaak weg uit Den Haag en start een biljartcentrum in Uden. Er zijn plannen voor teams in alle divisies, jeugdopleidingen en toernooien.

De 58-jarige Brabander uit Heeswijk-Dinther kondigde zondag aan dat hij zo snel mogelijk een biljartcentrum in Uden begint en volgend seizoen in de eredivisie wil starten. Verhoeven: "Het nieuwe biljartcentrum in het centrum van Uden, nu met twee matchtafels en twee kleine biljarts, wordt verbouwd en uitgebreid en moet de uitstraling krijgen van een prachtig biljartwalhalla. Ik wil er niet alleen een topteam vormen voor het hoogste niveau, maar ook veel voor de jeugd en voor opleidingen gaan betekenen. Verder wil ik proberen in elke divisie een team te laten spelen. We willen toernooien gaan organiseren, ook internationaal, jeugd opleiden en het biljarten over de hele lijn grote kansen geven." Hij wil zelf een belangrijke rol gaan spelen in het centrum, maar ook familie en sponsors zullen erin gaan participeren. "Het moet een horecabedrijf worden, waar mijn zoon, die kok is, bijvoorbeeld ook zal gaan werken."

Als sponsor met SIS Schoonmaak stapte Carl Verhoeven drie jaar geleden in het team uit Den Haag. In het eerste team werd SIS landskampioen met Glenn Hofman, Jean van Erp, Raimond Burgman, Jeffrey Jorissen en Herman van Daalen en werd het team tweede in de Europacup in Porto. Vorig jaar stond het team heel het seizoen bovenaan, maar werd de titel gemist. Daarna is Eddy Merckx als kopman het team komen versterken. De opzet is om het hele team, met teamleider Cor Trampe, mee te nemen naar Uden. Daar speelt nu het team van Aardexpress, de koploper in de eerste divisie. "Ik wilde zelf het liefst dichter bij huis iets moois beginnen", vertelt Verhoeven, die zo'n tien kilometer van Uden woont. "Die plannen waren er al langer, maar zijn in een stroomversnelling gekomen. Ik ben heel onlangs gebeld door de eigenaar van het biljartcentrum in Uden of ik de zaak wilde overnemen. Vorige week zijn we tot een akkoord gekomen." De toekomst van het driebanden staat centraal in het Udense biljartcentrum. "Het biljartcentrum, dat we helemaal naar onze eigen hand willen zetten, moet een begrip worden. We gaan Uden in de biljartwereld op de kaart zetten.''

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant