Afbeelding

Gemeente past bestemmingsplan Reek-Zuid aan: ‘Wonen en werken mogen niet met elkaar in conflict komen’

Wonen 569 keer gelezen

REEK | De gemeente Maashorst gaat het bestemmingsplan voor de ondernemerswoningen, reguliere woningen, kleinschalige bedrijfsontwikkeling en een kantoorpand in Reek-Zuid aanpassen. Daarmee wil de gemeente een wat bredere invulling mogelijk maken.

Reek-Zuid heeft volgens het huidige bestemmingsplan een woonwerkfunctie. Om dit breder te maken, ligt er momenteel een concreet plan klaar. Om precies te zijn gaat het om 25 ondernemerswoningen op het noordelijke deel van Reek-Zuid en vier reguliere woningen aan de Monseigneur Borretstraat. In het zuidelijk deel van het gebied wordt een kleinschalige bedrijfsontwikkeling en een kantoorpand gerealiseerd. “We willen de kleinschalige bedrijvigheid goed aan laten sluiten bij de woonwerkfunctie in Reek-Zuid. Want het is belangrijk dat de functies wonen en werken niet met elkaar in conflict komen”, legt wethouder Frank van Lankvelt uit. “Daarom is in de plannen veel aandacht voor het borgen van de kleinschaligheid van de bedrijven.” Dat betekent dat er alleen ruimte is voor bijvoorbeeld een bedrijfsverzamelgebouw, een kantoorpand, of een bedrijf dat handelt in zonnepanelen. Verder is gekozen voor een duidelijke opbouw van functies in het gebied. In het noorden ligt het zwaartepunt bij wonen - met verplicht werken. In het zuidelijk deel ligt het accent meer op werken. Franko van Lankvelt: “Bij alle lopende bedrijfsinitiatieven is wonen dan geen optie meer. Met deze indeling verwachten we een gezonde balans in de functies wonen en werken te hebben gevonden.”

Inzage
Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 2 januari inzage op www.Ruimtelijkeplannen.nl. De gemeenteraad beslist te zijner tijd over het definitieve bestemmingsplan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant