Charlotte Henst.
Charlotte Henst.

Charlotte Henst stopt als raadslid bij Maashorst Vooruit

Politiek 645 keer gelezen

MAASHORST | Charlotte Henst stopt als raadslid in de fractie van Maashorst Vooruit. Ze kan het politieke werk niet meer combineren met haar werk en privé leven. Haar beoogd opvolger is Theo de Veer, die Henst tijdens haar zwangerschapsverlof al verving.

Henst was ruim 2 jaar raadslid voor de gemeente Maashorst, en daarvoor ruim 6 jaar in de voormalige gemeente Landerd. “Het is een ontzettend eervolle functie om volksvertegenwoordiger te mogen zijn van je gemeente”, zegt ze. “Hier hoort een zekere verantwoordelijkheid bij en – wil je deze functie goed invullen – kost dit veel tijd. Tijd die, sinds de geboorte van mijn zoontje in november 2023, schaars is geworden. Dit maakt dat de combinatie werk – gemeenteraad – privé in een nieuwe balans is gekomen. Ik merk dat het steeds moeilijker is om voldoende tijd vrij te maken voor mijn raadslidmaatschap en ik vind dat ik daarmee de inwoners van de gemeente tekort doe. Daarom zet ik voor nu een stap terug.”

Omdat ze de gemeenteraad niet helemaal los kan laten, gaat ze verder als commissielid voor de commissie Samenleving & Bestuur. “Ik ga er vanuit dat ik, met deze stap terug, mijn tijd beter kan verdelen en met volle enthousiasme mijn kennis en kunde kan blijven inzetten om deze mooie jonge gemeente met elke stap een beetje mooier te maken.” Henst neemt tijdens de raadsvergadering van 23 mei afscheid als raadslid, en wordt dan geïnstalleerd als burgerlid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant