Wesley en zijn passie: lego. (foto: Bricks Aholic)
Wesley en zijn passie: lego. (foto: Bricks Aholic)

Honderden LEGO sets, een uit de hand gelopen hobby

Opmerkelijk 1.754 keer gelezen

UDEN | Lego, lego en nog eens lego. De zolderkamer van Wesley Bakker (35) staat er vol mee. Vanaf zijn vierde levensjaar tot heden heeft Wesley een collectie van ruim tweehonderd legosets opgebouwd en dat worden er steeds meer. Sinds kort heeft hij Bricks Aholic opgericht, een webshop waar mensen een of meerdere legosets tegen een kleine vergoeding kunnen huren.

door Peter Noy

Men kan de LEGO op afspraak in Uden afhalen of laten verzenden. “Iedereen van jong tot oud vindt LEGO leuk”, vertelt eigenaar Wesley Bakker met een brede glimlach op zijn gezicht. “Het kopen van LEGO kan best prijzig zijn en weerhoudt veel mensen ervan om tot aanschaf over te gaan. Wanneer je eenmaal de legoset hebt opgebouwd, is de kans groot dat deze daarna in een doos op de zolder verdwijnt, dat is zonde van de investering”, zegt Wesley. “LEGO is tijdloos, met een bak lego aan tafel of op de grond kun je uren bouwen, het verveelt nooit.” Hij ervoer tijdens zijn jeugd en ook nu nog erg veel plezier aan het bouwen met lego. Dit kunnen onder andere dieren, auto’s, treinen, vliegtuigen of gebouwen zijn, maar ook het imposante Harry Potter kasteel. Wesley ziet graag dat dit speelplezier voor iedereen toegankelijk is, vandaar de gedachte om dit voorjaar een LEGOtheek onder de naam Bricks Aholic te starten. “Op de kleurrijke website staan diverse legosets waarbij de uitdaging niet zit in het aantal stenen maar meer in de combinatie van verschillende sets en het daaraan verbonden speelplezier”, aldus Wesley. Een extra toevoeging van Bricks Aholic is dat je, naast de meegeleverde standaard bouwinstructie, de mogelijkheid hebt om een alternatieve bouwinstructie online in te zien.

Ruimtelijk inzicht
Jonge kinderen bouwen meestal de mooiste bouwwerken van lego. Ze denken na over een ontwerp en het stimuleert hun verbeeldingskracht en fantasie. Het bouwen met lego is goed voor onder andere de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht. Wanneer de kinderen dit onder de knie hebben biedt dit voordelen voor het leren schrijven.
Een volgende stap daarbij is iets nabouwen vanaf een instructie. Daarvoor biedt Bricks Aholic alle mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op de website www.bricksaholic.com.

Uit de krant