Afbeelding

Brugklassers positief over veiligheid en mentor

Onderwijs 30 keer gelezen
UDEN - Brugklassers van beide sectoren van het Udens College (UC) zijn heel tevreden over de school. In vergelijking met andere scholen in het land zijn ze vooral erg te spreken over hun mentor en over de veiligheid op school. De leerlingen zijn blij dat ze voor het Udens College hebben gekozen.

[image=203928]

Dit blijkt uit een tevredenheidonderzoek onder alle brugklassers van het Udens College, dat in december is uitgevoerd. In totaal vulden meer dan 600 leerlingen van het UC havo/vwo en het UC vmbo de enquête in (94%). Landelijk namen meer dan 21.000 leerlingen deel aan het onderzoek.
Het Udens College krijgt van de leerlingen over het geheel genomen als rapportcijfer een 7,8 (havo vwo) en een 7,6 (vmbo). Veiligheid en de mentor waarderen de leerlingen met scores tussen de 8,3 en 9,1.
Op de Open Dag van aanstaande zaterdag geeft het UC aan toekomstige leerlingen en hun ouders onder andere informatie over de extra aandacht voor taal en rekenen op school. Die is nodig omdat leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf 2013/2014 te maken gaan krijgen met strengere exameneisen voor rekenen en taal.
Op het Udens College worden leerlingen in de verschillende leerjaren daarom meermalen getoetst voor rekenen en taal. Het UC vmbo heeft een speciaal taal- en rekencentrum ingericht, dat toetsen afneemt en zorgt voor extra ondersteuning voor leerlingen die (nog) niet het vereiste niveau hebben. Alle leerlingen van leerjaar 1 krijgen tijdens wiskunde één uur per week rekenen.
Met dit actieve beleid loopt het UC voor op veel andere scholen in het land. Medewerkers en directie zetten zich hier speciaal voor in, om de brugklassers van nu extra kansen te bieden op succes bij het eindexamen van straks.

[image=203929][image=203930]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant