Een beeld uit de theatershow. (foto: Carla Gorter Fotografie)
Een beeld uit de theatershow. (foto: Carla Gorter Fotografie)

Nirvana’s iconische optreden krijgt tribute in Markant

Kunst en cultuur 483 keer gelezen

UDEN | Een eerbetoon aan het onvergetelijke optreden van Nirvana in ‘MTV Unplugged in New York’ staat vrijdag op het podium van Markant Theater Maashorst. De LA-liveband brengt onder leiding van zanger en gitarist Jan de Witte, een tribute aan dit historische moment in de muziekgeschiedenis.

‘MTV Unplugged in New York’, geïntroduceerd in de beroemde Sony Music Studios in 1993, is een essentieel livealbum in de geschiedenis van Nirvana. Het werd bekroond met een Grammy Award en toont de blijvende invloed van de band op de muziekwereld. Kurt Cobain’s stem, vol emotie en pijn, raakte de harten van miljoenen luisteraars. Slechts vijf maanden later kwam er een tragisch einde aan zijn leven, maar Nirvana’s impact blijft voortleven. Tot op de dag van vandaag betovert en ontroert hun muziek nog steeds wereldwijd.

Tribute
Tijdens de tribute in Markant Theater Maashorst zal de Legendary Albums Live band het publiek meenemen op een reis door de tijd met nummers zoals ‘The Man Who Sold the World’, ‘About a Girl’, en ‘All Apologies’. De band belooft het publiek om hen mee te nemen naar de tijd waarin Nirvana’s muziek voor het eerst de harten van luisteraars betovereden.

Tickets
Nirvana’s MTV Unplugged in New York is om 20.15 uur te zien in de theaterzaal. Tickets kosten 32,50 euro en zijn online te reserveren via www.markantmaashorst.nl, telefonisch via 0413 - 256 110, of aan de balie van het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant