Medeorganisatoren Danique, Anke, Eefje en Merle hebben er zin in!
Medeorganisatoren Danique, Anke, Eefje en Merle hebben er zin in!

‘Feest der Verbeelding’ bij Kunst & Co en de bieb

Kunst en cultuur 957 keer gelezen

UDEN | Tijdens ‘Feest der Verbeelding’ bij Kunst & Co en de bibliotheek in Uden zijn er op zaterdag 10 juni van 12.00 tot 16.00 uur allerlei presentaties en optredens te zien en horen, en workshops te volgen. Met het thema ‘De wereld in je handen’ kun je je creativiteit op vele manieren kwijt. Deelname is helemaal gratis.

Tijdens de Creatieve Speelplaats van Kunst & Co zet je jouw handen aan het werk, met onder meer tekenen en schilderen. “Je kan bijvoorbeeld een ruimtelijk kunstwerk maken met je eigen hand als voorbeeld”, vertellen Danique en Anke van Kunst & Co. “Maar je kan ook versieren, knippen en plakken met verschillende restmaterialen zoals textiel, stof en wol. Je mag de hele dag aansluiten bij de Creatieve Speelplaats.” Of doe jij mee aan de workshop greenscreen, keramiek, handpoppen maken, of planten afdrukken?

Theater workshops
Theater komt ook volop aan bod. Tijdens de open improvisatie-theater workshop krijg je een beeld van hoe het eraan toe gaat in een theaterles. De musicalworkshop, gegeven door Danique Jongbloed, staat in het teken van handen. Musical choreograaf Bob Fosse ontwikkelde een geheel eigen stijl waarbij de handen centraal staan. Hij choreografeerde bijvoorbeeld de musical Chicago. Danique leert je de fijne kneepjes over deze wereldberoemde dansstijl.

Optredens
Vind je het misschien net zo leuk om te genieten van het talent van anderen? Kom dan een kijkje nemen bij een optreden van De Vrolijke Nootjes en Het Sleutelorkest. Zij bestaan al ruim 25 jaar. De keyboardspelers, drummer en gitarist maken gebruik van de kleurenmethode en met hulp van vrijwilligers kunnen de muzikanten, met een verstandelijke beperking, zo samen muziek maken. Zelf muzikaal? Of zin om wat te leren? Doe dan mee aan de open les drummen, percussie, viool of dwarsfluit.

Babygebaren tot leesmiljonairs
De bibliotheek draagt ook haar steentje bij aan het feest. “Met een boek heb je natuurlijk letterlijk de wereld in je handen”, vertelt jeugdbibliothecaris Eefje van Waes. “Of dat nu een fictieve wereld is of een wereld die echt bestaat.” Zo is op 10 juni de aftrap van het Leesmiljonairsproject, voor alle kinderen van groep 3 tot en met 8. Kinderen kunnen tussen 5 juni en 2 september leesminuten sparen, om een zomerleesdip te voorkomen. De aftrap wordt gedaan met een speurtocht op de jeugdafdeling van de bieb. Tijdens de interactieve workshop ‘Baby- en kindergebaren’ neemt jeugdbibliothecaris Merle de Korte ouders mee in de wondere wereld van de gebarentaal. “Weinig ouders zijn zich ervan bewust dat je je handen heel makkelijk kunt inzetten om de taal te ondersteunen”, vertelt Merle. “Ik laat onder andere de voordelen zien, en leer je een aantal handige gebaren.” Er zijn twee sessies, van 11.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur. Voor deze workshop dien je je aan te melden. Dat kan via www.nobb.nl bij activiteiten.

Boekstartinformatietafel
Er is een tafel boordevol informatie te vinden in de bibliotheek over het voorlezen aan jonge kinderen van 0 tot en met 4 jaar. De informatie is er in tien talen. Alle kinderen van 0 tot en met 2 jaar krijgen een gratis Boekstartkoffertje met twee gratis boekjes bij een lidmaatschap van de bibliotheek. Ook ontvang je als ouder, een gratis proefabonnement voor een half jaar.

Timetable en meer info
Daarnaast promoten een aantal andere culturele aanbieders uit de gemeente Maashorst hun activiteiten op de informatiemarkt. Het Toeristisch Informatiepunt Maashorst (TIP) is ook geopend. Op kunstenco-uden.nl vind je de gehele timetable.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant