Foto: v.l.n.r: Dr. M.D van de Wetering kinderoncoloog, Thijmen, Tirza Schuerhoff (Medisch pedagogisch zorgverlener), Lotte, en Jonne Donatz Verpleegkundig specialist i.o.
Foto: v.l.n.r: Dr. M.D van de Wetering kinderoncoloog, Thijmen, Tirza Schuerhoff (Medisch pedagogisch zorgverlener), Lotte, en Jonne Donatz Verpleegkundig specialist i.o.

Udense Thijmen (13) haalt 2224 euro op voor Prinses Maxima Foundation

Human Interest 3.391 keer gelezen

UDEN | De 13-jarige Thijmen Sanders uit Uden heeft 2.224,55 euro opgehaald voor de Prinses Maxima Foundation. Zijn zusje Lotte (11) heeft een hersentumor. Zodra dit nieuws in juni 2023 bekend werd, besloot Thijmen direct actie te ondernemen. “Ik wilde iets voor haar doen, ik voelde me zo machteloos.”

Samen met Dante, een goede vriend, heeft Thijmen honderden koekjes gebakken, die ze vervolgens aan de deuren verkochten. “We hebben er veel tijd in gestoken”, blikt Thijmen terug. “De oven stond dag en nacht aan, en mijn pols deed pijn van al het bakken. Gelukkig kreeg ik veel hulp van mijn ouders, maar ook van alle klassen op mijn oude basisschool, de Wijde Wereld. Ook hebben we op school koekjes gebakken en verkocht op een woensdagmiddag. De koekjes waren binnen een kwartier uitverkocht. Daarna gingen we door met vrije giften. Uiteindelijk hebben we daar ruim 800 euro opgehaald.”

Onlangs bracht Thijmen de cheque met het eindbedrag van ruim 2.200 euro naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waar Lotte wordt behandeld. “Ik heb het specifiek geschonken aan de foundation, voor onderzoek naar hersentumoren, om kinderen zoals Lotte beter te maken.” Een paar weken geleden ontvingen Lotte en haar familie het verschrikkelijke nieuws dat Lotte niet meer kan genezen. “Daarom vond ik het heel mooi dat we de cheque konden overhandigen terwijl Lotte er nog bij was.”

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws in Uden en omgeving? Download dan onze nieuwsapp via de AppStore of PlayStore.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant