Afbeelding

Foto van vroeger: huize St. Jan en Carolushof

Historie 1.610 keer gelezen

UDEN | Op deze foto uit februari 1970 komen oud en nieuw Uden samen. Op de achtergrond zien we het in april 1933 door Monseigneur Diepen plechtig ingezegende bejaardentehuis Huize St. Jan van de Zusters Carolus Borromeus, ook wel het St. Jansgesticht van de Duitse nonnen genoemd. Verder konden er patiënten geopereerd worden die door de zusters verpleegd werden.

Daarnaast is de Carolushof met vijftig zogenaamde aanleunwoningen bijna voltooid. Daarvoor is het voormalige winkelwoonhuis van optiek en juwelier Piet van Hout toe aan de laatste dagen van de sloop. Het gezin en de zaak zijn eerder al verhuisd naar een nieuw pand aan de Marktstraat 32, waar nu een damesmodezaak zit. Verder zien we dat de Heilig Hart beeldengroep nog op de oorspronkelijke plaats staat. Twee jaren later wordt die verplaatst naar de andere kant van het pleintje vóór de Petruskerk.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant