Afbeelding
FOTO’S

Koninklijke erepenning voor 75-jarig Scouting Uotha

Algemeen 634 keer gelezen

UDEN | Scouting Uotha heeft tijdens het groepsweekend van de jeugdleden afgelopen weekend een Koninklijke erepenning ontvangen. Locoburgemeester Harold van den Broek verraste de club gistermiddag. Met de Koninklijke Erepenning toont de Koning zijn respect en waardering voor verdiensten van verenigingen, stichtingen, instellingen en sportverenigingen. Het is de hoogste onderscheiding en een bijzondere erkenning voor Uotha.

Actieve vereniging Scouting Uotha bestaat dit jaar 75 jaar. Op 1 opril 1947 werd de eerste verkennersgroep in Uden opgericht, onder de naam Sint Petrusgroep. In de jaren 60 ontstonden er meer verkennersverenigingen in Uden, die later samen verder gingen onder één naam: Scouting Uotha. De naam Uotha komt van ‘Uot, de oudst bekende naam van Uden uit de eerste eeuw. Scouting Uotha is een vereniging voor diverse leeftijdsgroepen vanaf 5 jaar, en telt bijna 200 jeugdleden en 70 vrijwilligers. De jeugdleden zijn onderverdeeld in verschillende speltakken. Zo krijgen alle kinderen de kans om met leeftijdgenootjes, op hun eigen niveau, deel te nemen aan scouting.

Waardevol
Tijdens de coronapandemie heeft de vereniging veel kunnen betekenen voor de leden. Er werden diverse online activiteiten georganiseerd en activiteiten in kleinere groepjes, zodat de leden elkaar toch konden blijven ontmoeten. “Een vereniging als scouting Uotha is zeer waardevol voor de samenleving”, aldus locoburgemeester Van den Broek bij de uitreiking van de Koninklijke erepenning. “Juist in tijden waarin mensen het zwaar hebben, is contact en samenzijn immers zó belangrijk. Jullie vormen daarmee als het ware het cement van onze samenleving. Met de uitreiking van de Koninklijke erepenning wil ik graag mijn waardering uitspreken voor de gehele vereniging en de vele vrijwilligers bedanken voor hun jarenlange inzet voor de Udense jeugd.” Er werd nog een brief voorgelezen van Ina Adema, commissaris van de Koning, met felicitaties voor de Udense scouting. Van de de gemeente Maashorst kreeg de vereniging een cheque van 200 euro. Dit alles gebeurde in het bijzijn van vele ouders. Het kampvuur zorgde voor een gezellige sfeer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant