Afbeelding

Motorcrossclub De Tapjagers houdt motorcrosswedstrijd op Scheiweg

Algemeen 1.161 keer gelezen

VOLKEL | Volkelse motorcrossclub De Tapjagers houdt aankomende zaterdag op circuit Scheiweg een motorcrosswedstrijd. Het gaat om een enduro wedstrijd. Hierbij rijden deelnemers met een crossmotor over een crossbaan, met tussendoor obstakels die ze zullen moeten trotseren. Iedereen is welkom om te komen kijken, entree is gratis.

Bij de enduro wedstrijd is naast snelheid behendigheid en motorbeheersing belangrijk. De motorcrossers moeten over obstakels heen, zoals boomstammen, grote vrachtwagenbanden, autobanden en klinkers. De wedstrijden starten rond de klok van 09.00 uur. De cross is om 17.00 uur afgelopen, waarna er nog een feestavond in een tent volgt. Er is nog plek voor deelnemers aan de wedstrijden.

Overdag is de entree gratis, en er zijn ook een frietwagen en een springkussen aanwezig voor de kinderen. Voor het avondprogramma zijn kaartjes te koop bij Café D’n Tap in Volkel of Van de Velden Motoren in Boekel. Ook is het mogelijk om je kaartje aan de deur te kopen zolang het nog niet uitverkocht is.

Uit de krant