Een enthousiaste samenwerking tussen twee Udense sportverenigingen.
Een enthousiaste samenwerking tussen twee Udense sportverenigingen.

Twee banen geopend bij Udense schietvereniging Doelbewust

Overige sport 1.767 keer gelezen

UDEN | Bij Schietvereniging Doelbewust aan de Volkelseweg 29 in Uden werden vorige week op feestelijke wijze twee speciale biathlon banen geopend. De banen zijn ingericht om leden van Langlaufvereniging Bedaf de mogelijkheid te geven om het schietonderdeel van biathlon en targetsprint te kunnen trainen.

SV Doelbewust beschikt over een prachtige accommodatie waar diverse disciplines van de schietsport kunnen worden beoefend. Er worden ook vaak districts- en landelijke kampioenschappen geschoten, zoals het afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap Meesterkaart Licht en Meesterkaart zwaar.

Biathlon en Target Sprint
Biathlon is een Olympische skisport. Het is een langlaufwedstrijd waarbij de deelnemers op bepaalde punten met een geweer moeten schieten op een doel. De KNSA-discipline Target Sprint is vergelijkbaar met biathlon. Er wordt alleen hardgelopen en niet geskied. In beide sporten wordt van de sporters een goede schiettechniek en fysieke fitheid geëist. Het contrast tussen een hoge hartslag en snelle ademhaling door het langlaufen of hardlopen en het zo stil mogelijk houden van het geweer tijdens het schieten, maken beide sportvormen fysiek en mentaal zeer uitdagend. Het schieten wordt zowel liggend als staand gedaan en kan vanaf nu door leden bij SV Doelbewust getraind worden. Hiermee is de enthousiaste samenwerking tussen de twee Udense sportverenigingen SV Doelbewust en Langlaufvereniging Bedaf een feit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant