Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Bedafloppet 2022 wordt beslist in het zand

Overige sport 616 keer gelezen

UDEN | Langlaufvereniging Bedaf kan terugkijken op een uitstekend georganiseerde wedstrijd afgelopen zaterdag, die onderdeel uitmaakt van de Holland Cup Noordse sporten (HCN). Een serie nationale wedstrijden, die wordt gehouden in de sneeuw, op rolskies of nylon borstelbanen.

Bedaf koos sinds 4 jaar voor een sprint op de (borstel)baan. De achterstand die daarbij werd opgelopen bepaalde de startvolgorde voor de afsluitende lange wedstrijd in het zand. In de wedstrijdklasse kreeg men te maken met 4 rondes, de breedtesporters met 2 rondes en de jeugd, veteranen en Special Olympics-sporters liepen in het zand 1 ronde van 800 meter. Zoals bij vrijwel iedere langlaufwedstrijd, bleek het ook hier weer zwaar te zijn. Glijden over zand geeft weerstand en 3 heuvels beklimmen per ronde kost veel energie.

Bij de jeugd was Hugo Hooijberg de snelste, direct gevolgd door de Bedaf-atleten Antonio Dinis da Silva Canha, Fleur van Malsen en Guusje Smit. De Special-Olympics sporters Pim van de Laar, Ingmar van der Steen en Dave de Louw (allen van de Werkgroep Skiën voor Gehandicapten-Uden) kunnen terugzien op een goed gelopen wedstrijd, evenals de veteranen Ann Ketelaars, Ria van de Hurk en Lourens Boot.

Bij de breedtesport gingen alle ereplaatsen naar Bedafleden, namelijk Sylvie Strooper, Marina Weiss en Ineke Tiemeijer bij de dames en Jos van Amstel, Cor Kersten en Paul van den Hout. De wedstrijdcategorie kende Bedafleden Mariette van Hoof en Matti Baggerman op plek 1 en 2, gevolgd door Judith van Gool. Bij de heren was Stephan van Eijk (langlaufvereniging Gouda) een ijzersterke winnaar, met Bart Niesten op een keurige 2e en Peter van Driel op de 3e plaats.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant