Werk van Sandra Steensels, België. (foto: Ankh van Burk)
Werk van Sandra Steensels, België. (foto: Ankh van Burk)

Nieuwe expositie bij Galerie Kunstation

Kunst en cultuur 645 keer gelezen

UDEN | Galerie Kunstation aan de Prior van Milstraat 14 start op zaterdag 27 mei een nieuwe expositie, die duurt tot en met 18 juni. De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Drie kunstenaaars, Bets van Boxel, Sandra Steensels en Dirkje van der Horst-Beetsma tonen hun werk. Zondag 28 mei om 15.00 uur vindt de officiële opening plaats, waarbij belangstellenden welkom zijn. 

door Ankh van Burk 

Bets van Boxel tekent en schildert al haar hele leven. Ze had graag naar de Kunstacademie gegaan, maar dat was onbespreekbaar voor haar ouders. Na haar huwelijk is Bets verschillende cursussen gaan volgen, eerst stillevens met olieverf bij Maria van Schijndel. Daarna volgde zij de avondcursus op St. Joost te Breda en toen die cursus ophield te bestaan ging Bets bij haar vroegere leraar Henk Ubink de cursus model tekenen volgen. Daarna volgde Bets de cursus portret tekenen en schilderen in pastel, aquarel en olieverf bij Rob Verbunt en nog een cursus etsen. Tegelijkertijd volgt ze bij Joop Liesker een cursus portret tekenen. In 1986 begon Bets samen met haar man een bedrijf in poppen maken en schoot het schilderen erbij in. In 2007 verhuisde Bets naar een andere woning en kreeg ze weer tijd om te schilderen. Ze schildert nu in realistische stijl en sinds 2012 volgt ze een cursus bij kunstschilder Peter van den Borne die bekend is om zijn moderne realistische schilderijen. In deze stijl schildert ze voornamelijk stilleven en portret.

Kleurrijk abstract
Sandra Steensels komt uit België en volgde de opleiding meester grafiek in Hasselt in 1994 en de opleiding schilderen in Neerpelt in 2002. Zij heeft een brede kijk op kunst en gebruikt een veelvoud aan technieken. In de loop der jaren evolueerde haar werk van figuratief naar kleurrijk abstract. De drang naar permanente evolutie en verbetering brengt haar tot allerhande nieuwe stijlen, materialen en technieken waarmee zij graag experimenteert. Haar zoektocht is na lang niet ten einde en zij gaat graag nieuwe uitdagingen aan.

Textiel
Dirkje van der Horst-Beetsma is gefascineerd door textiel in al haar vormen en werken met textiel is voor haar een weg in zichzelf uit te drukken in expressie. Textiel is warm en het leeft. Het begon lang geleden toen zij zich bezighield met handvaardigheid, een periode die zij nu beschouwt als vormend en waarin zij allerlei technieken leerde. Zij hield zich bezig met borduren en met het maken van klassieke quilts.
Maar meer en meer beleefde zij plezier aan de vrije vormen, die zich gaandeweg ontwikkelden. Dirkje bedenkt van tevoren geen ontwerp, het idee voor een werk krijgt vorm in haar hoofd.
Inspiratie komt van vele bronnen zoals woorden en foto’s.
Weefselstructuur, kleurschakeringen en contrasten komen bij elkaar in de creatie van de quilt en is interessant om naar te kijken zonder in staat te zijn om te zeggen waarom.
Dirkje stevent in haar werk op het doel af: gelukkig zijn als het werk er goed uitziet als het af is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant