Mike Weerts draagt als veilingmeester bij aan de veiling.
Mike Weerts draagt als veilingmeester bij aan de veiling.

Doneeractie voor Udense zwemclub WGZ: ‘Ze verdienen het’

Algemeen 2.660 keer gelezen

UDEN | Al sinds mei 1972 biedt de WGZ zwemclub een warm welkom aan mensen met een beperking in en rondom Uden. Udenaar Leon Bex heeft een actie op touw gezet om geld in te zamelen voor de vereniging, waarbij hij blijk geeft van zijn grote waardering voor de circa zestig leden en de toegewijde vrijwilligers.

De leden van de WGZ zwemclub, jong en oud, met een verstandelijke, fysieke of sociale beperking, zijn afkomstig uit Uden en omliggende dorpen. Het G-zwemmen werkt volledig met vrijwilligers. Een team van zo’n 25 enthousiaste, ervaren vrijwilligers organiseert diverse activiteiten met als voornaamste doel het bevorderen van actieve deelname in beweging, educatie en vooral plezier voor mensen met een beperking. “Vele vrijwilligers hebben door de jaren heen hun ziel en zaligheid gegeven aan deze vereniging”, vertelt Leon. “Maar de alsmaar stijgende lasten maken het er niet makkelijker op. Juist voor deze doelgroep is het belangrijk om te kunnen bewegen.” Met het oog hierop zet Leon zich in met twee veilingen en een donatiemogelijkheid.

Veiling
Op 21 maart begint om 19.00 uur begint de veiling bij De 10 Geboden aan de Markt 26 in Uden, met niemand minder dan de bekende Brabander Mike Weerts (41) als veilingmeester. Mike, bekend van films en series zoals ‘Voetbalvrouwen’ en ‘Sinterklaas en het gouden hoefijzer’, draagt met plezier bij aan dit goede doel. Deze avond worden kunstwerken, gemaakt door de zwemmers zelf, geveild. Je kunt deze kunstwerken al bekijken op de website veiling-wgz.nl.

Veiling social media
Daarnaast komt er op Mike’s social mediakanalen een extra veiling met producten die zijn gesigneerd door bekende Nederlanders. Tijdens de veilingavond zorgt slagwerkgroep Happy Beatz uit Uden voor de muzikale sfeer. Happy Beatz is bedoeld voor iedereen die niet kan deelnemen aan reguliere slagwerkgroepen. “De groep zorgt voor een optreden dat niet alleen het hart raakt, maar ook de boodschap van samenhorigheid en plezier uitdraagt”, aldus Leon.

Doneren 
De huidige donatieteller staat op ruim 2000 euro, en Leon hoopt met jouw steun een totaal van 3000 euro te bereiken. Doneren kan via de website veiling-wgz.nl. Leon: “Een bijdrage maakt een wereld van verschil voor de WGZ zwemclub en de mensen die zij vertegenwoordigen. Ze verdienen het dubbel en dwars!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant