Afbeelding
Foto: Ronald Strijbosch

Fotografie summerschool bij Ronald Strijbosch Photography

Algemeen 2 keer gelezen

UDEN | Ronald Strijbosch Photography verzorgt in september twee summerschools in oergebied de Maashorst. Je bent dan een heel weekend lang met fotografie in de natuur bezig. Zonsopkomst, natuur- en landschap fotografie en zonsondergang, alles komt voorbij.

De nadruk tijdens deze summerschool ligt op het beter leren gebruiken van je camera en het zien en maken van mooie composities. Je bezoekt verschillende gedeelten van het oergebied waardoor de kans dat je een wisent, tauros of exmoorpony spot erg groot is. De groep bestaat uit maximaal zes personen dus je krijgt veel persoonlijke aandacht.

Programma
Zaterdagochtend wordt om 09.00 uur verzameld bij natuurcentrum de Maashorst, waar je in een uurtje uitleg krijgt over de basis en technieken. Daarna ga je op pad om vooral veel te oefenen tijdens een photowalk van zo’n 4 km. Met een beetje geluk zal de heide nog in bloei staan. Zaterdagavond een half uurtje voor de zon onder gaat komt iedereen weer bij elkaar om een mooie zonsondergang vast te leggen. Daarna neem je nog een stukje van het blauwe uurtje mee en stopt dan rond 21.00 uur. Op dit tijdstip maak je een reële kans op fotograferen van een ree of een grote grazer in het landschap. Zondagmorgen moet je vroeg uit de veren voor de zonsopkomst. Als de zon eenmaal aan de hemel staat worden de resultaten bekeken. De foto’s die gemaakt tijdens de workshops worden besproken en er wordt gekeken waar eventueel nog verbeteringen mogelijk zijn.

Aanmelden
Als je je nu aanmeldt, ontvang je als voorbereiding het nieuwste e-book ‘Beginnen met natuurfotografie’ met volop informatie en meer dan 25 inspirerende foto’s gratis. De summerschool vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september en in het weekend van 17 en 18 september. De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden om iedereen een kans te geven hieraan deel te nemen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op ronaldstrijbosch.nl/summerschool.

Uit de krant

Uit de krant