Afbeelding
Foto door PhotoMIXCompany form PxHere
Advertorial

De beste zakelijke laptops voor grafische vormgeving

Algemeen 77 keer gelezen

Als je opzoek bent naar een zakelijke laptop voor grafische vormgeving dan kan het door het grote aanbod lastig zijn om een geschikte laptop te vinden. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een laptop en geven we je wat tips mee om te bepalen welke laptop voor jou het meest geschikt is.

Bepaal waar je de laptop voor gaat gebruiken

Allereerst is het van belang dat je voor jezelf helder hebt waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. Zo valt het bewerken van een foto onder grafische vormgeving maar het renderen van een 4K video ook. Toch zit er een groot verschil in beide taken en is het daarom allereest goed van belang om te kijken waar je de laptop voor gaat gebruiken. Over het algemeen werken grafische ontwerpers met een of meerdere software pakketten. Het is een goed startpunt door te kijken wat het softwarepakket voor vereisten heeft. Dit kan je over het algemeen terug vinden op hun website. Zo kun je kijken of bijvoorbeeld een HP EliteBook goed genoeg is of dat je echt een workstation nodig hebt met een grafische kaart.

Waarom een zakelijke laptop

Als je opzoek gaat naar een laptop die in staat is om zware grafische programma’s te draaien dan zul je al snel zien dat er ook veel reguliere laptops naar voren komen. Een logische vraag die je zou kunnen stellen is waarom je een zakelijke laptop nodig hebt. In eerste instantie lijken een zakelijke en een reguliere laptop veel op elkaar. Toch zijn er wat belangrijke verschillen. Zo is een zakelijke laptop altijd voorzien van een zakelijk besturingssysteem zoals Windows 10 Pro. Door dit besturingssysteem zijn alle computers makkelijk aan elkaar te koppelen en te monitoren vanuit een centrale computer. Dit is eigenlijk wel een must voor grote bedrijven met veel werknemers. Een voorbeeld van een zakelijke laptop voor grafische werkzaamheden is de HP ZBook.

Daarnaast is een zakelijke laptop beter beveiligd door de TPM-chip en de extra beveiligingslaag in het besturingssysteem. Tot slot heeft een zakelijke laptop altijd meer en betere garantie uitbreidingen en is het vervangen van componenten een stuk makkelijker dan bij een reguliere laptop. Kortom, voor bedrijven is het gewoonweg veel interessanter om te kiezen voor een zakelijke laptop.

De workstation modellen uitgelicht

Er zijn drie merken die zakelijke laptops produceren voor grafische vormgeving, zogenoemde workstations. Dit zijn HP, Dell en Lenovo. De HP workstations vallen onder de HP ZBook lijn. De HP ZBook is in tegenstelling tot bijvoorbeeld de HP ProBook of HP EliteBook voorzien van een grafische kaart, wat maakt dat hij in staat is om grafische taken uit te voeren. De workstations zijn onder te verdelen in de P en T series. Een groot voordeel van de Lenovo ThinkPad workstations is dat deze zijn getest op militaristische wijze. Je weet dus zeker dat deze laptops bestand zijn tegen een stootje. Tot slot biedt Dell workstations aan onder de Precision lijn. Dit zijn dan ook meteen de meest krachtige computers die Dell aanbiedt. Eigenlijk zit je met een workstation van een van deze 3 merken wel goed. Ze produceren alle drie hoogstaande laptops, geschikt voor op de werkvloer.

Uit de krant

Uit de krant