Afbeelding
Foto: pexels.com
Advertorial

Waarom kiezen voor een elektrische radiator?

Algemeen 799 keer gelezen

Elektrische radiatoren zijn de laatste tijd populair, en dat is niet voor niets. De gasprijzen zijn de laatste tijd hard aan het stijgen, terwijl het grootste deel van de woningen in Nederland nog steeds erg afhankelijk is van gas. Hierdoor kiezen veel mensen er voor om te minderen van het gasgebruik. Een elektrische radiator draagt daar aan bij. Elektriciteit is voor nu namelijk een van de beste alternatieven voor fossiele brandstoffen, zoals gas, mede door de toenemende groei aan zonne-energie en windenergie. 

Een van de voordelen van een elektrische radiator, is dat ze overal in huis op te hangen zijn. Je bent niet afhankelijk van een afvoer voor de rook, zoals dit bij een houtkachel of gaskachel het geval is. Dit maakt het mogelijk om een elektrische radiator op te hangen in bijvoorbeeld je badkamer, maar ook in je woonkamer of slaapkamer. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stopcontact. 

De elektrische radiator in de badkamer

De elektrische radiator staat natuurlijk bekend voor zijn plek in de badkamer. Door een elektrische radiator in de badkamer te plaatsen, sta je na het douchen niet in een ijskoude badkamer die slecht verwarmd is, maar sta je lekker verwarmd. Daarnaast heb je natuurlijk het voordeel dat je handdoek (indien je die over de radiator hebt gehangen tijdens het douchen), verwarmd is. Dit zou je kunnen doen met een van de Saniheat handdoekradiatoren

Vervanging van je traditionele verwarmingssysteem

Doordat elektrische radiatoren zo makkelijk aan te sluiten en op te hangen zijn, zou je ervoor kunnen kiezen om in elke ruimte een radiator op te hangen. Hierdoor zou je een centraal verwarmingssysteem overbodig maken. Het komt vaak voor dat oude CV ketels nog aangesloten zijn op oudere radiatoren, die nog niet zo mooi zijn. Tegenwoordig is dit echter heel anders. Er bestaan talloze elektrische radiatoren met mooie designs, klein of groot. Daarnaast kun je zelf eenvoudig kiezen waar je dit ophangt, in of buiten het zicht. 

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een elektrische radiator wanneer ze behoefte hebben aan bijverwarming van een ruimte in hun huis. Dit betekent dat ze niet hun centrale verwarming vervangen, maar een extra methode toevoegen om een bepaalde ruimte in het huis te verwarmen. Hierdoor kan de centrale verwarming vaak weer een tandje zachter. Dit scheelt weer in het gasverbruik, waardoor je geld bespaart. Het verbruik van elektriciteit is namelijk goedkoper dan het gebruik van gas. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat je ruimtes in je huis hebt waarbij het vermogen van de centrale verwarming simpelweg niet voldoende is om de gehele ruimte te verwarmen. Het toevoegen van een elektrische radiator aan deze ruimte is dan de perfecte oplossing. Energie besparen kan eenvoudiger dan je denkt.

Voorzien van de nieuwste technieken

Een ander voordeel aan elektrische radiatoren is dat ze voorzien zijn van alle technieken die maar benodigd zijn. Dit maakt ze zeer veilig in gebruik. Vrijwel alle elektrische radiatoren tegenwoordig bevatten bijvoorbeeld oververhittingsbescherming. Dit zorgt ervoor dat de radiator automatisch uit gaat wanneer er kans is op oververhitting. Je bent niet bezig met brandstoffen, omdat het elektrisch gaat, waardoor je ook geen gevaar loopt op een gaslek. Dit alles zorgt er dan ook voor dat je aan een elektrische radiator geen onderhoud hoeft te plegen.

Directe of indirecte verwarming

Elektrische radiatoren maken gebruik van een directe of indirecte elektrische verwarming. Dit houdt in dat het (bij een directe verwarming) een zelfstandige verwarmingsbron is die warmte aan een ruimte afgeeft. Bij een indirecte verwarming gebruikt de radiator de ruimte om warmte te verkrijgen. Het neemt dan koude lucht op, welke wordt opgewarmd door de radiator en vervolgens weer uitgestoot wordt om de omgeving mee op te warmen.

Uit de krant